صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 04:26   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 163صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتشنبه، 26 فروردین 1391 - 22:17
زندگی نامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالرحیم عقیقی بخشایشی
زندگی نامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالرحیم عقیقی بخشایشی عبدالرحیم فرزند حاتم، معروف به «عقیقی بخشایشی»، در سال 1361 هجری قمری (مطابق با 1320 هجری شمسی) در «بخشایش» (زادگاه مادر پروین اعتصامى، شاعره نامدار) در 65 کیلومتری شرق تبریز، در یک خانواده کشاورز پا به عرصه حیات نهاد. با داشتن علاقه وافر به تحصیل، زادگاه خویش را به عزم تبریز ترک گفته و در مدرسه طالبیه دروس ادبی و مقدماتی را فرا گرفت؛ تا اینکه درسال 1378 هجری قمری به قصد ادامه تحصیل، رهسپار حوزه علمیه قم گردید. در آن حوزه مبارکه، از محضر اساتید معروف روز، بهره مند شد.
  

دکتر عقیقی بخشایشی دروس سطح را از اساتید هم زبان خویش، آقایان حجج اسلام: شیخ احمد پایانى، حاج میرزا یدالله دوز دوزانى، و استاد جعفر سبحانی و دروس عالیه فلسفه و حکمت و فقه را از محضر اساتید بزرگوار، شادروان علامه طباطبایی و معلم شهید مرتضی مطهری و آیت الله سلطانى، اصول فقه را از محضر امام خمینی (ره) و خارج فقه را از محضر آیت الله العظمی گلپایگانی و برخی دیگر از مراجع معروف و دروس اخلاق و معارف عالیه را، ازمحضر آیت الله العظمی آخوند ملا علی معصومی همدانى، کسب نمود، و از محضر ایشان موفق به اجازه روایتی در مسیر اجازات حاج آقا بزرگ تهرانی گردید.

هم زمان با تحصیلات حوزوى، در دروس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، شاخه فقه و مبانی حقوق اسلامى، و دروس دارالتبلیغ اسلامی قم شرکت جست، تا درسال 1391 ه.ق (1349 ه.ش) موفق به دریافت لیسانس از دانشگاه تهران و پایان نامه تحصیلی از این موسسه اسلامی گردید. پس از کسب تحصیلات عالیه حوزه و دانشگاه، زندگی او در دو کلمه خلاصه میشود: قلم و قدم،با توجه به شوق و علاقه خاصی که در خود میدید، رشته نویسندگی و خلق آثار قلمی را تعقیب نمود و تاکنون لحظه ای قلم را ترک نگفته است. این رشته را رسما از سال 1340 هجری شمسی  با جراید معروف آن روز، مانند هفته نامه ندای حق، وظیفه، مجله نور دانش و ... آغاز کرده و نخستین تالیفات خود، «نظری به انجیل و تعلیمات مسیحیت» و «همسران رسول خدا (ص) » را در سال 1340 و 1341 نگاشت و در جلسات اسلام شناسی زیر نظر دکتر مفتح به چاپ رسید تا اینکه در سال 1350 هجری شمسی به عضویت هیات تحریریه نخستین مجله اسلامی حوزه علمیه قم، «درسهایی از مکتب اسلام» برگزیده شد و مقالات مختلفی در زمینه های اجتماعى و فرهنگی و اخلاقی منتشر ساخت.

محصول این همکارى، پدید آمدن خمیر مایه آثار چاپی متحددی است که تعداد آنها، هم اکنون به 110 جلد بالغ می شود.که برخی از این آثار به زبانهای زنده جهان، مانند انگلیسى، عربى، فرانسه و اردو و ترکی نیز ترجمه و منتشر شده اند. پس از پیروزی انقلاب اسلامى، حدود 12 سال، در دانشکده های مختلف کشور، به ویژه دانشگاه آزاد اسلامى، در مرحله کارشناسی ارشد تدریس داشته و هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدرس دروس معارف اسلامی می باشد. اخیرا در پی نگارش کتاب «دیداری با مسلمانان جمهوری آذربایجان»، موفق به دریافت درجه «دکترا» از آکادمی علوم آن جمهوری گردیده که از طریق سفارت ایران به صورت رسمی به ایشان اعطا شده است. او در تعدادی از کنگره های بزرگ علمی و ادبی شرکت جسته و مقالاتی را ارائه داده است. ازآن میان کنگره عاشورا، کنگره اوحد الدین مراغه ای و کنگره شیخ شهاب الدین اهری را می توان نام برد. نویسنده کتاب، بر این اعتقاد است که فلسفه وجودی افراد و زکات حیات و بقای آنان، آثار خیر و باقیات صالحاتی است که ازآنان به یادگار می ماند، و اگر جامعه بشری چنین انگیزه ای را در خود حس ننماید، زندگی او بهره روحی و نشاط معنوی نخواهد داشت.

از این رو، به برکت انقلاب اسلامی و خونهای گرانبهای شهیدان، و با همکاری مردم خوب و متدین و فداکار، چند اقدام عملی و قدم خیر فرهنگی و عمرانی را با فضل الهی به مرحله عمل درآورده است، که محض تشویق دیگر عزیزان، در این وجیزه مبادرت به درج آنها می گردد: 1. احداث دو باب دبیرستان 12 کلاسه به نام دبیرستان امام امیرالمومنین (ع) با همکاری مردم، در سال 1366 ه. ش، در زادگاه خویش، بخشایش که اکنون با فضل الهی جمعی از فارغ التحصیلان آن به دانشگاه راه یافته اند. 2. احداث یک دستگاه پل بزرگ، به طول صد متر (10 دهنه)، به نام «پل عباسیه» در سال 1370 ه. ش بر روی رودخانه «اوجان چای» در زادگاه خویش، با هزینه بالغ بر یکصد میلیون ریال آن روز، که مسیر عبور بخش نو، جانقور، شیخ رجب تا جاده اهر را تامین می نماید. 3. احداث و مرمت جاده شوسه 14 کیلومتری در مسیر بخشایش به جاده اهر، در سال 1367 که هم اکنون مورد بهره برداری می باشد. 4. فراهم آوردن مقدمات جاده کشی 12 کیلومتری راه کردکندى، اشتلق علیا و سفلی و تازه کند، به بخشایش، در محور جاده سراب و اردبیل که در عبور و مرور مردم آن منطقه تاثیر بسزایی دارد. 5. خرید زمین، به مساحت 4000 متر و پی ریزی دبیرستان 8 کلاسه به نام «دبیرستان صدیقه طاهره ع» در بخشایش جهت تحصیل دختران، که هم اکنون از سوی اداره کل نوسازی آموزش و پرورش آذربایجان شرقى، مشغول تکمیل آن می باشند. 6. ایجاد و احداث یک باب مسجد به نام مسجد عباسیه (ع) در آذربایجان غربى، در محوطه نیروی انتظامی پادگان جلدیان در حومه نقده، پیش از پیروزی انقلاب اسلامى. 7. اداره انتشارات «نوید اسلام» در قم که تا کنون حدود 250 عنوان کتاب در عرصه های تاریخى، اجتماعى،آموزشی فرهنگى، تربیتی و دروس حوزوى، چاپ و نشر داده است و اخیرا مجهز به چاپخانه ای با همان نام (نوید اسلام) گردیده است. 8. مفروش نمودن حرم مطهر و نوبنیاد حضرت رقیه (س) در سوریه، به عنوان روحانی کاروان، از طریق جلب کمکهای زایران، در سفرهایی که به آن کشور داشته است. 9. توجه دادن جمعی از مردم شریف جمهوری آذربایجان، به احکام دینی و وظایف الهی و فرایض مذهبى، در سفرهای متعددی که به آن کشور آزاد شده از چنگال کمونیسم داشته است. و چاپ بیش از 15 عنوان کتاب تربیتی و معرفی ائمه اطهار(ع) به زبان کریل نیز داشته است.

ایشان مترجم، مفسر قرآن و پژوهشگر ارزشمند از برجستگان عرصه فرهنگی کشور به ویژه در حوزه معارف علوم دینی و اسلامی می باشد که در طول سال‌های عمر خود در محضر اکثر بزرگان و شخصیت های برجسته حوزه مقدسه علمیه قم خوشه چین علم و فضیلت آنان بوده و سالهای متمادی عمر شریف و پربرکت خود را در تالیف و تدوین و تصنیف و ترجمه آثار بسیار ارزشمند در موضوعات مختلف سپری نموده و توفیق مضاعف تحقیق و پژوهش در حوزه علوم و تفسیر قرآن مجید نصیب ایشان گشته است که بحمدالله آثار ماندگار علمی این استاد فرزانه مورد رجوع محققین و علما و فضلای حوزه و دانشگاه قرار می گیرد .

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالرحیم عقیقی بخشایشی سرانجام پس از سالها تلاش و مجاهدت در جهت خدمت به شرع انور نبوی(ص)، دعوت حضرت حق را لبیک و به جوار رحمت الهی شتافت.

اینجانب به سهم خود این ضایعه جبران ناپذیر را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر(عج) و نایب برحقش مقام معظم رهبری و مراجع عظام و علمای اعلام و حوزه های علمیه و مجامع دانشگاهی و مردم فهیم استان و اهالی خونگرم و نجیب بخشایش و فرزندان عزیز و خانواده مکرم آن مرحوم تسلیت عرض نموده از خداوند متعال علو درجات آن عزیز سفر کرده را مسئلت می نمایم.

مطالب مرتبط:

نوشته حجت الاسلام رسول جعفریان درباره مرحوم حجت الاسلام بخشایشی   

مراسم گرامیداشت مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین عقیقی بخشایشی قم

سوگ دربخشایش

   
  

نظرات کاربران: 2 نظر (فعال: 2 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
محمدی
| 1391/1/31 - 07:08 |     0     0     |

« اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسد ها شی ء »ارتحال حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالرحیم عقیقی بخشایشی را به پیشگاه حضرت ولی‌عصر (عج)، روحانیت معظم، حوزه‌های شریف علمیه و بیت مکرم آن مرحوم تسلیت میگویم.ضمنا نظر قبلی ام درج نگردیده است.
.............................................................................................................
مدیر سایت:به دلیل اشکال در سایت نظرات تعدادی از کاربران گرامی در مورد این مطلب حذف گردیده است بدینوسیله از حضور تک تک عزیزان پوزش می طلبم .



عقیقی
| | 1391/8/5 - 23:05 |     0     0     |
جناب آقای دینی از لطف ومرحمت شما سپاسگزاریم که به یاد ابوی گرامی ما بوده اید.ایشان همیشه از شما به عنوان فرد کوشاو شیفته خدمت به مردم محروم منطقه یاد میکردند والحق خدمات شما به آن منطقه محروم ومردم مظلوم آنجا غیر قابل انکار است.مرحوم ابوی مراجعینی را که امکان کمک رسانی نداشتند به سمت شما عودت میدادند چراکه هیچوقت دلشان نمیامد کسی مایوس و دست خالی برگردد.خداوند توفیقات شما را روزافزون نماید...


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار