صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
سه شنبه، 13 آذر 1403 - 00:15   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 617صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتجمعه، 10 بهمن 1393 - 00:26
شفافیت مالی کاندیداهای مجلس و لزوم اصلاح قانون انتخابات
شفافیت مالی کاندیداهای مجلس و لزوم اصلاح قانون انتخاباتحجم و مبلغ هزینه های تبلیغات انتخاباتی از جمله موضوعاتی است که سالهاست در کشور ما قبل و بعد از هر انتخاباتی توسط نامزدها و گروه های رقیب مطرح می شود و رقبا یکدیگر را به خرج های آنچنانی محکوم می نمایند بدون آنکه معیاری برای درستی ادعاها مشخص شود ، موضوع در هر دوره تکرار می شود .مسلم است اگر داوطلبان هزینه‌های هنگفتی برای ورود به مجلس صرف ‌کنند،ممکن است در صورت ورود به مجلس به دلیل وامدار بودن به افرادی که از آنها حمایت مالی کرده‌اند هدف و دغدغه‌هایشان در راستای خدمت به مردم قرار نگیرد و خود را موظف به دفاع از منافع افراد حمایت کننده بدانند نه منافع عموم جامعه ، مطلبی که کم و بیش بعضا در بین مردم بر سر زبان ها می چرخد.
  

طبیعی است مردم با شناختی که از کاندیداها به دست می‌آورند، به آنها رأی می‌دهند. این شناخت ممکن است قبلاً حاصل شده باشد و یا در زمان تبلیغات انتخاباتی ایجاد گردد لذا ورود افراد مسئله دار با پول های کلان در حمایت بی چون و چرا از کاندیداهای مسئله دار مسیر انتخاب مردم را در گزینه های اصلح تغییر می دهد لذا شرایط باید به نحوی باشد که توانایی‌ها و ویژگی‌های اشخاص به روشنی و وضوح برای مردم تبیین شود و زمینه های نفاق و دورویی برای اشخاصی که می‌خواهند از این طریق به مجلس راه یابند،برچیده شود.

در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شفافیت مالی کاندیداها و هزینه‌های انتخاباتی به طور کامل تصریح نگردیده و صرفاً به ممنوعیت استفاده از اموال دولتی و عمومی اشاره شده است  ، هرچند کمک های اشخاص به کاندیداها ، در سراسر جهان امری متعارف به شمار می رود اما آنچه مسلم است این که همه چیز کاملاً شفاف و قانونمند و در چارچوب های مشخص صورت می گیرد و در بسیاری از کشورها نحوه کمک ها و حمایت های انتخاباتی به صورت شفاف در قوانین مربوطه تبیین شده است و این امر به خودی خود جلوی روابط سوء مالی و زد و بندهایی که به فریب افکار عمومی و خرید آرا منتهی می شود را می گیرد.

یکی از ضعف های قوانین کشورمان، فقدان سازوکارهای دقیق قانونی تنظیم کننده نظام کمک های مالی برای احزاب و اشخاص است.به طوری که اگر کمک های بلاعوض توسط  اشخاص انجام گیرد  ابزاری برای کنترل آن ها وجود ندارد.

ایجاد ساز و کارهای قانونی برای شفافیت در هزینه های انتخاباتی به طوری که همه مردم به طور همزمان در جریان کمک های مالی و مبالغ آن و نیز منابع تأمین اش باشند، یکی از شرایط لازم برای سلامت و شفافیت انتخابات است. هر چند که باید دید کسانی که گزارشی از منابع مالی انتخاباتی شان در دست نیست، آیا به برقراری چنین سازوکاری تن می دهند یا ترجیح می دهند همان راه پیموده شده ، همچنان ادامه داشته باشد؟!

از این رو  یکی از ابزارهایی که به هدف مذکور و شفافیت مالی کاندیداها کمک می‌کند، لزوم اصلاح قانون انتخابات است . اینکه نامزدها از چه اشخاصی و به چه میزان کمک گرفته‌اند و چقدر برای انتخابات هزینه کرده‌اند و کمک کنندگان دارای چه جایگاه و انگیزه سیاسی و اجتماعی و... هستند بیانگر بسیاری از مسائل است که نیازی به توضیح ندارد.

گفته می شود در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث و بررسی در خصوص سیاست‌های کلی انتخابات در حال انجام است که امید است در اتتخابات آتی منجر به شفاف شدن منابع و هزینه‌های انتخابات شود.

 

مطالب مرتبط:

آخرین نطق قبل از دستور ولی اله دینی نماینده مردم اهر و هریس مورخ 87/02/10

مروری بر انتخابات هشتم و باز خوانی یک خاطره

 

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار