صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
پنجشنبه، 30 فروردین 1403 - 22:57   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 624صفحه نخست » اخبار ، یادداشت ها و مقالات برگزیدهپنجشنبه، 30 بهمن 1393 - 13:19
فیشینگ چیست ؟
فیشینگ چیست ؟به تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و... از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل و... فیشینگ گفته می‌شود. شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ هستند. علاوه بر آن، ایمیل‌هایی که با این هدف ارسال می‌شوند و حاوی پیوندی به یک وب‌سایت و در اکثر موارد حاوی بدافزار هستند.
  
• فیشینگ چیست؟
فیشینگ یکی از رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بین هکرها و مجرمان سایبری می باشد که اکثر حملات آن به منظور سرقت شناسه های کاربری، گذرواژه ها و در موارد حرفه ای تر سرقت اطلاعات بانکی کاربران در فضای اینترنت انجام می گیرد. سرقت اطلاعات محرمانه به کمک فیشینگ همیشه با ارسال ایمیل های اسپم صورت می گیرد لذا به این نوع حملات نیز "ایمیل های فیشینگ" هم گفته می شود.ایمیل های فیشینگ در اکثر مواقع با ایمیل هایی که از منابع مطمئن مثل بانک ها ، شرکت های معتبر و غیره ارسال می شود سروکار دارند اما در عین حال به منظور سرقت اطلاعات محرمانه کاربران هدف گذاری می شوند.معمولاً درون ایمیل های فیشینگ یک لینک خارجی قرار می گیرد و هنگامی که کاربر روی آن کلیک می کند او را به یک صفحه جعلی هدایت می کند. این صفحات جعلی که به شکل حقیقی ظاهر می شوند؛ تنها ظاهر وب سایت مقصد را حفظ می کنند اما در عمل تمامی اطلاعاتی که کاربر در هنگام پر کردن فرم در فیلدهای مورد نظر وارد می کند را در اختیار مجرمان سایبری قرار می دهد.کارشناسان امنیتی شرکت پاندا سکیوریتی حملات فیشینگ را همانند آینه ای تجسم می کنند که جنایات را پشت خود پنهان نموده است. در نتیجه اطلاعات محرمانه کاربر طوری به سرقت می رود که وی اصلاً متوجه آن حمله نمی شود.
مشکل اینجاست که کاربران فکر می کنند که در یک وب سایت قابل اعتماد حضور دارند و بنابراین با خیال راحت اطلاعات مورد نیاز را وارد فرم درخواستی آدرس مقصد می کنند.هنر مجرمان سایبری در حملات فیشینگ در این است که قالب وب سایت اصلی را به اصطلاح "ریپ" کرده و فرم جعلی را به کمک همان محتوا و دیتا های موجود در فرم اصلی پیاده سازی می کنند.مهم ترین بخش در عملیات سرقتی فیشینگ ها مربوط به یک فایل عملیاتی داینامیک می باشد که به جای آنکه دیتا های ورودی کاربر را به بانک های اطلاعاتی سایت اصلی منتقل سازد آنها را برای فرد کلاهبردار ارسال می کند و اینگونه اطلاعات فوق محرمانه کاربر را به دست مجرمان میسپارد.

• چگونه می توان یک ایمیل فیشینگ را شناسایی کرد؟
حملات فیشینگ به سادگی قابل شناسایی نیستند، مخصوصاً زمانی که شما مشتری یک شرکت معتبر باشید و بصورت روزانه یا هفتگی برای شما پیام های گوناگون ارسال نماید، بنابراین ممکن است ایمیل فیشینگ در میان ایمیل های اصلی شرکت فرستاده شود و شما آن را شناسایی نکنید.
شرکت پاندا سکیوریتی به منظور جلوگیری از این نوع حملات و آگاهی بخشی کاربران اینترنت نکات امنیتی را برای شناسایی بهتر ایمیل های فیشینگ ارائه کرده است:
۱- برای شناسایی یک ایمیل مطمئن تنها به موضوع و آدرس ایمیل ارسالی اکتفا نکنید، چرا که کلاهبردار می تواند با تکنیک های موجود آدرس ایمیل شرکت اصلی را به جای ایمیل ارسالی خود قرار دهد.
۲- ایمیل ارسالی ممکن است با آرم ، لوگو و شکل قالب ایمیل های ارسالی شرکت اصلی فرستاده شود، بنابراین به شکل ظاهری و عکس های موجود در آن بسنده نکنید.
۳- همیشه در ایمیل های فیشینگ لینکی برای کاربر گذاشته می شود، ممکن است در متن نامه از کاربر خواسته شود تا وارد حساب کاربری خود شوید و یک پیام ارسالی را در صندوق ورودی مشاهده کنید یا رمز عبوری خود را به منظور ارتقاء سطح امنیتی تغییر دهید و ... اما در نهایت با کلیک بر روی لینک درج شده شما به یک آدرس اینترنتی دیگر منتقل (Redirect) می شوید.
۴- اغلب این پیام ها شامل خطا های نگارشی یا املایی می باشند که طبیعتاً کاربران با کمی دقت می توانند متوجه آنها شوند.
۵- فراموش نکنید که بهترین راه برای دستیابی به صفحات وب، تایپ کردن آدرس به طور مستقیم درBrowser می باشد.
باید به این نکته توجه داشت که با افزایش محبوبیت شبکه های اجتماعی، کانال های جدیدی برای حملات فیشینگ مجرمان ایجاد شده است.
نکته دیگری که باید از آن آگاه باشیم این است که فیشینگ ها معمولاً از نام بانک ها و اغلب وب سایت های مشهور به عنوان طعمه برای سرقت اطلاعات شخصی کاربران استفاده می کنند اما به یاد داشته باشید که هیچ شرکتی نمی خواهد تا تمام جزئیات شخصی ایمیل تان را برای آن ها ارسال کنید.فراموش نکنید که کاربران با نصب یک ضد ویروس قدرتمند مانندInternet Security Panda که از ماژول های حفاظتی ویژه مانند "Anti Phishing" و "Anti-Spam" بهره مند است، می توانند یک لایه حفاظتی اضافی در سیستم خود ایجاد نموده ، دسترسی کاربران اینترنت را به اینگونه ایمیل های جعلی محدود ساخته و در نتیجه حملات فیشینگ را بطور کامل مسدود کنند.
نحوه کار در فیشینگ
فیشینگ یا سرقت آنلاین در عمل به صورت کپی دقیق رابط گرافیکی یک وب‌گاه معتبر مانند بانک‌های آنلاین انجام می‌شود. ابتدا کاربر از طریق ایمیل و یا آگهی‌های تبلیغاتی سایت‌های دیگر، به این صفحه قلابی راهنمایی می‌شود. سپس از کاربر درخواست می‌شود تا اطلاعاتی را که می‌تواند مهم و حساس باشد، مانند اطلاعات کارت اعتباری ، آنجا وارد کند. در صورت گمراه شدن کاربر و وارد کردن اطلاعات خود، فیشرها به اطلاعات شخص دسترسی پیدا می‌کنند.
روش‌های مختلف فیشینگ
1. جعل و دستکاری پیوندها و آدرس‌ها
این روش یکی از شیوه‌های متداول فیشینگ است. در این روش، پیوندها و آدرس‌های سازمان‌ها و شرکت‌های غیرواقعی و جعلی از طریق ایمیل ارسال می‌شود. این آدرس‌ها با آدرس‌های اصلی تنها در یک یا دو حرف تفاوت دارند.
مهاجمان به منظور فریب کاربران از روش های متعددی استفاده می نمایند :
1) استفاده از logo وسایر علائم تجاری شناخته شده و معتبر
2) ساختار و طراحی ایمیل تقلبی مشابه وب سایت واقعی است ، بگونه ای که در اولین مرحله تشخیص جعلی بودن آن برای بسیاری از کاربران غیرممکن است .
3) بخش from نامه الکترونیکی ارسالی ، مشابه ارسال یک ایمیل معتبر از شرکت مربوطه است .
4) در متن ایمیل ممکن است فرمی تعبیه شده باشد که از کاربران خواسته شود به دلایل خاصی ( مثلا" اکانت شما در معرض تهدید است و ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد و یا به دلیل بروز اشکالات فنی ) ، مجددا" اطلاعات خود را در فرم درج و آن را ارسال نمایند.
2. گریز از فیلترها
فیشرها برای جلوگیری از شناسایی متن‌های متداول فیشینگ در ایمیل‌ها توسط فیلترهای ضد-فیشینگ از عکس به جای نوشته استفاده می‌کنند.
3. جعل وب‌گاه
برخی از فیشرها از جاوا اسکریپت برای تغییر آدرس در نوار آدرس مرورگر استفاده می‌کنند تا هیچ جای شکی برای قربانی نماند. یک مهاجم حتی می‌تواند به کمک حملات تزریق کد از ایرادهای موجود در اسکریپت‌های یک سایت معتبر بر علیه خودش استفاده کند. در این نوع فیشینگ از کاربر خواسته می‌شود تا در بانک خودش لاگین کند. ظاهرا همه چیز عادی است. از آدرس وب‌گاه گرفته تا گواهینامه امنیتی (Security Certificates). اما در واقعیت، پیوند به آن وب‌گاه دستکاری می‌شود تا با استفاده از عیب‌های موجود در اسکریپت‌های آن وب‌گاه، حمله انجام شود. با این حال این روش نیازمند دانش و آگاهی بالایی است.
4. فیشینگ تلفنی
تمام حملات فیشینگ نیازمند وب‌گاه قلابی نیست. پیامهایی که ظاهراً از طرف بانک فرستاده شده و از کاربر می‌خواهد تا مثلاً به دلیل وجود ایراد در حسابشان، شماره خاصی را شماره گیری کنند، نیز می‌تواند حمله فیشینگ باشد. بعد از گرفتن شماره (که متعلق به فیشر است و با سرویس صدا که از طریق آی پی مهیا شده‌است)، از کاربر خواسته می‌شود تا شماره حساب و پین کد (PIN) خود را وارد کند.
روش‌های مقابله با فیشینگ
1. مقابله با فیشینگ

برای جلوگیری از افزایش آمار فیشینگ و سرقت اطلاعات باید آگاهی کاربران را افزایش داد. نباید به ایمیل هایی که از شما در آنها خواسته شده تا فرمی را پر کنید اطمینان کرد. نباید اطلاعات حساب کاربری خود را در اختیار سایت ها قرار داد. کاربران برای پرداخت آنلاین باید از درگاه های مخصوص بانک ها استفاده کنند. سعی کنید به ایمیل های داخل Spam در حساب کاربری تان بی اعتنا باشید و آنها را پاک کنید.

2. توجه به پیوندها
یکی از ساده‌ترین روش‌های مقابله با فیشینگ دقت به آدرس وب‌سایت و یا ایمیل دریافت شده است. به عنوان مثال در زمان ورود به حساب‌های حساس مانند ایمیل و یا بانک، قبل از وارد کردن نام کاربری و گذرواژه، دقت به آدرس وب‌سایت حیاتی است، همانطور که در مثال پایین مشاهده می فرمایید آدرس URL صحیح نیست و gmail.com بعد از آدرس اصلی سایت ایجاد شده تا باعث فریب قربانی شود. معمولا در این موارد باید ابتدایی ترین بخش دامنه در این مثال mydomainaddress.tk مورد توجه قرار گیرد و بعد از کاراکتر / هر آدرسی در واقع آدرس یک صفحه از سایت فریبنده است.

3. هرگز به تقاضاهایی که از طریق ایمیل یا پنجره های pop-up اطلاعات شخصی شما را می خواهند، پاسخ ندهید. اگر شک دارید، با موسسه ای که مدعی ارسال ایمیل یا پنجره pop-up است، تماس بگیرید.
اکثر مراکز تجاری قانونی، کلمات عبور، شماره کارت های اعتباری و سایر اطلاعات شخصی را از طریق ایمیل مورد سوال قرار نخواهند داد. اگر ایمیلی اینچنین دریافت کردید، پاسخ ندهید. اگر فکر می کنید که ایمیل صحت دارد، برای تایید از طریق تلفن یا وب سایتشان با آنها تماس بگیرید.
4. وب سایت ها را با تایپ آدرس آنها در آدرس بار ببینید.
اگر شک دارید که ایمیل از شرکت کارت اعتباری، بانک، سرویس پرداخت آنلاین یا وب سایتهای دیگری است که با آنها تجارت انجام می دهید نباشد، لینک ها را از طریق ایمیل برای رفتن به وب سایت دنبال نکنید. آن لینک ها ممکن است شما را به سایت جعلی ببرند که تمام اطلاعاتی را که وارد می کنید برای جاعل آن سایت ارسال کنند.حتی اگر آدرس بار آدرس درستی نشان می دهد، خطر آن را نپذیرید. چندین روش برای هکرها وجود دارد تا یک URL جعلی در آدرس بار مرورگرتان نمایش دهند. نسخه های جدیدتر مرورگرها جعل آدرس را مشکل تر می کنند، بنابراین بهتر است که مرورگرتان را مرتب به روز نگهدارید. اگر فکر می کنید که این به روزرسانی ها را همواره به یاد نخواهید داشت، می توانید کامپیوترتان را برای بروزرسانی های خودکار پیکربندی کنید.
5. بررسی کنید تا مطمئن شوید که وب سایت از رمزنگاری استفاده می کند.
اگر به دسترسی به وب سایت از طریق آدرس بار اعتماد ندارید، چگونه میدانید که ممکن است امن باشد؟ چند روش مختلف وجود دارد. نخست، قبل از وارد کردن هرگونه اطلاعات شخصی، بررسی کنید که آیا سایت از رمزنگاری برای ارسال اطلاعات شخصی شما استفاده می کند. در اینترنت اکسپلورر می توانید این عمل را با دیدن آیکون قفل زردرنگی که در status bar نشان داده می شود، بررسی کنید.


این نشانه دلالت بر استفاده وب سایت از رمزنگاری برای کمک به محافظت از اطلاعات حساس دارد.
بر روی این علامت دوبار کلیک کنید تا گواهی امنیتی برای سایت نشان داده شود. نام بعد از Issued to باید با سایتی که در آن حاضر هستید مطابقت کند. اگر نام متفاوت است، احتمالاً در سایت جعلی قرار دارید. اگر مطمئن نیستید که یک گواهی قانونی است، هیچ اطلاعات شخصی وارد نکنید. احتیاط کنید و سایت را ترک کنید.

6. بطور منظم اعلامیه های کارت اعتباری و بانک تان را مرور کنید.
حتی اگر سه مرحله قبل را انجام می دهید، هنوز ممکن است قربانی دزدی هویت شوید. اگر اعلامیه های بانک تان و کارت اعتباری تان را حداقل ماهانه مرور کنید، ممکن است بتوانید یک جاعل را شناسایی و از وارد آمدن خسارات قابل توجه جلوگیری کنید.

7. سو ءاستفاده های مشکوک از اطلاعات شخصیتان را به مراکز مناسب گزارش کنید.
اگر قربانی چنین حقه ای بوده اید باید فوراً جعل را به شرکتی که جعل در مورد آن صورت گرفته است، گزارش کنید. اگر مطمئن نیستید که چگونه با شرکت تماس بگیرید، وب سایت شرکت را برای گرفتن اطلاعات صحیح تماس، نگاه کنید. شرکت ممکن است یک آدرس ایمیل مخصوص برای گزارش چنین سو ءاستفاده ای داشته باشد. بخاطر داشته باشید که هیچ لینکی را در ایمیل phishing که دریافت کرده اید، دنبال نکنید. باید آدرس شناخته شده شرکت را مستقیماً در آدرس بار مرورگرتان تایپ کنید.


Spear Phishing (فیشینگ هدف دار) چیست؟
حتما درباره فیشینگ مطالب زیادی شنیده اید. استفاده از ایمیلهای جعلی برای به دست آوردن اطلاعات شخصی به منظور سرقت اطلاعات. بنابراین یکی از جذاب ترین موضوعات هک محسوب می‌شود. اما همانند بسیاری از فعالیتها، در این فرآیند نیز تغییراتی ایجاد شده است. Spear phishing روش جدید سرقت هویت است.spear phishing (فیشینگ هدف دار)، فقط گرفتن ایمیل نیست. در این روش، معمولا ایمیلهای افراد بلند پایه شرکت مورد حمله قرار می‌گیرد و سپس از محتوای آن ایمیلها که معمولا دارای اطلاعات شناسایی شخص قربانی است برای جلب اعتماد در ایمیل استفاده می‌شود و برای به دست آوردن اطلاعات مهم تحاری، مالی و ... استفاده می‌شود.در این روش که نوعی از حمله فیشینگ است بر روی یک شخص یا دپارتمان داخل یک سازمان تمرکز دارد و توسط شخصی در داخل سازمان که در جایگاه مورد اعتماد قرار دارد انجام می‌شود. معمولا این حمله از منابع انسانی شرکت یا بخش پشتیبانی فنی انجام می‌شود و ممکن است از کاربر خواسته شود که نام کاربری و کلمه عبور خود را آپدیت کند. زمانیکه هکر این دادهها را دریافت کرد، می‌تواند به شبکههایی که حتی امن هستند، وارد شود. نوع دیگری از این حمله، از کاربر می‌خواهد که بر روی لینکی کلیک کند و با این کار، نرم افزار جاسوسی (spyware) بر روی کامپیوتر قربانی نصب می‌شود و می‌تواند داده‌ها را به سرقت ببرد.
تفاوت بین spear phishing و فیشینگ معمولی بسیار ریز است. فیشینگ معمولی، بر روی وب سایتهای مالی و اجتماعی زیادی انجام می‌شود. این روش معمولا جواب می‌دهد برای اینکه بسیاری از افراد در شرکتهایی که در بازار سهم دارند، حساب دارند. اما در spear phishing، به نظر می‌رسد که ایمیل از سمت فرد یا سازمانی که به قربانی نزدیک است ارسال شده است مثلا از سمت سازمان مربوط به قربانی. همین امر سبب دسترسی هکر به اطلاعات مشخصی می‌شود. درساده ترین حالت این امر می‌تواند بدین گونه انجام شود که هکر، نام CEO شرکت را از وب سایت شرکت جستجو کند و از آن برای ارسال پیام به ایمیلهای بقیه افراد آن شرکت استفاده کند. در این حالت اینگونه تصور می‌شود ایمیل از سمت رئیس ارسال شده است.
این نوع حمله توسط هکرهای عادی رخ نمی‌دهد بلکه معمولا توسط افراد بیرون سازمانی برای به دست آوردن اطلاعات نظامی، رموز تجاری، و اطلاعات مالی استفاده می‌شود.معمولا در ایمیلهای spear phishing، لینکی به وب سایت جعلی وجود دارد که اطلاعات شخصی را از کاربر درخواست می‌کند. این ایمیل و وب سایت، به نظر قانونی می‌رسند حتی در بسیاری از موارد افراد حرفه ای نیز فریب می‌خورند. اما زمانیکه گیرنده پیام بر روی لینک کلیک می‌کند، به صفحه ای هدایت می‌شود که جعلی است.برخی دیگر از ایمیلهای spear phishing، فایل قابل دانلود دارند که فایل حاوی بدافزار است و زمانیکه بر روی کامپیوتر دانلود شد، اطلاعات شخصی قربانی را جمع آوری می‌کند و به هکر ارسال می‌کند.شناسایی این روش بسیار دشوار است برای اینکه هکری که از این روش برای سرقت اطلاعات استفاده می‌کند، زمان و تلاش زیادی را برای انجام این فرآیند صرف می‌کند. او نیاز به تحقیق برای بدست آوردن دسترسی به اطلاعات کافی دارد تا وانمود کند که ایمیل واقعی است.


محافظت در برابر spear phishing:
هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوانید خودتان را در برابر spear phishing محافظت کنید. هکرهایی که از این روش استفاده می‌کنند، قصد دارند که به اطلاعات هویتی شما دسترسی پیدا کنند. این بدان معنی است که شناسایی این قبیل ایمیلها بسیار سخت است.
اما می‌توانید حتی الامکان تمام احتیاط ها را بکار گیرید:
فایلهای ضمیمه افراد ناشناس را باز نکنید
داخل لینکی که در یک ایمیل وجود دارد، کلیک نکنید
فرض نکنید که چون شما فرستنده ایمیل را می‌شناسید پس ایمیل امن است
فایل ضمیمه مربوط به دوست خود را نیز باز نکنید مگر اینکه خودتان آن را درخواست داده باشید
و اینکه همیشه ابتدا فایلهای ضمیمه را اسکن کنید و سپس آن را باز کنید.

منبع:مدیر یار

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار