1-دارای دیدگاههای روشن و آشکار واندیشه ی نافذ و بینشی فراگیر باشد .
2- آرزوهایی هدفمند و قابل دستیابی و به عبارتی نزدیک به حقایق داشته باشد.
3- از انعطاف پذیری در عین استواری و پایداری در رسیدن به اهداف برخوردار باشد.
4- در مورد چیزی که نمی داند ، به کسی اطلاعات اشتباه ندهد و از گفتن نمی دانم ، هراسی نداشته باشد.
5- با محول کردن مسئولیت به کارمندان مستعد و خلاق، زمینه رشد و خلاقیت آنان را فراهم کند.
6- بدون تفکر و درنگ پاسخ ندهد.
7- نحوه چیدمان میز کارمندان و محل استقرار آنها را طوری انتخاب کندکه افراد فراموش نکنند در محل کارشان هستند و نباید بیش از حد مجاز باز هم به گفت و گو بپردازد.
8- حرفه ای ترین و بهترین حسابدار و مشاور حقوقی را استخدام کند.
9- به مشکلات مالی افراد توجه کند و درخواست های موجه اخذ وام آنان را به تعویق نیندازد.
10- همیشه به خاطر داشته باشد تواضع و متانت بر شکوه او می افزاید.
11- اگر قاطعیت مدیر با مهربانی توأم باشد ، تأثیر شگفت انگیزی بر اطرافیان خود خواهد داشت و فرمانبری با ترس جای خود را به انجام وظیفه با حس مسئولیت پذیری می دهد.
12- سامانه ای را جهت اخذ پیشنهاد اختصاص دهد و به کارمندان اطمینان دهد که در کمال رازداری به پیشنهادهای مطرح شده رسیدگی می کند.
13- مطمئن شود حق و حقوق دیگران توسط مسئولین و سرپرستان سازمان رعایت می شود.
14- چند ساعت از یک روز مشخص در ماه را به بازدید از سطوح مختلف سازمان و گفت و گوی رو در رو با کارمندان اختصاص دهد.
15- در سمینارهای مرتبط با فعالیت خود شرکت کند.
16- توانایی درک اهمیت رویدادها را داشته باشد، بدون اینکه تحت تاثیر آرا و عقاید اطرافیان خود قرار بگیرد و یا گرفتار پیشداوریهای شخصی شود.
17 - توانایی تصمیمسازی و عمل را داشته باشد، بیآنکه به دلیل مخاطرات جانبی از مسیر و هدف اصلی منحرف شود.
18 - مسئولیتپذیربوده و آمادگی برای رویارویی و مبارزه با مشکلات را داشته باشد، این امر با تصمیمگیری و قاطعیت ارتباط بسیار نزدیک دارد، زیرا کسی که مسئولیت میپذیرد باید از توان لازم برای تصمیمگیری برخوردار باشد تا بتواند تصمیمی بگیرد که برای منافع سازمان باشد. افزون بر اینکه مدیر باید در برابر پیامدهای تصمیمهای خود مسئولیت بپذیرد.
19 - از توانایی سازماندهی برخوردار باشد ، چنانچه مدیر از ابزار کارآمد در جای مناسب خود استفاده کند. بسیاری از مشکلات سازمانی، خود به خود حل می شود.
20 - دارای قدرت انسانشناسی بوده و توان شناخت افراد و کارکنان خود را داشته باشد ،در پرتو این شناخت است که رفتار مدیر در برابر کارکنان شکل میگیرد.
21 - انگیزه ، اشتیاق و تمایل برای انجام کارها راداشته باشد، تا بتواند انگیزه لازم را در کارکنان خود ایجاد کند.
22 - قدرت کارکردن به مدتهای طولانی بدون احساس خستگی را داراباشد،درحقیقت باتوجه به آنچه درمورد انگیزه عنوان میشود بیشتر کارکنان به رفتار مدیر، رفتار خودشان را تغییر میدهند و از مدیر در نحوه کارکردن الگوبرداری میکنند.
23- اعتماد بهنفس، یعنی قبول اینکه صاحب قدرت است و میتواند با تکیه بر آن مشکلات خود و سازمانش را حل کند ،بهعبارتی دیگر خودرا بهدرستی میشناسد به تواناییهای خود آگاهی دارد و به همین دلیل میداند و میتواند در برخورد با شرایط متعدد بهدرستی تصمیم بگیرد و در برابر این تصمیم هراسی نداشته باشد.
24- بلوغ عاطفی یا توان کنترل عواطف و احساسات خود در هر زمانی که ضرورت داشته باشد. مدیری را دارای بلوغ عاطفی است که دقیقاً پس از تجزیهوتحلیل شرایط، احساسات خود را آشکار سازد.
25 - داشتن سعهصدر لازم برای برخورداری از دیدگاه همکاران، بویژه زیردستان. درواقع یکی از صفات پسندیده مدیر آن است که با افراد صاحبنظر درباره مسایلی که ضرورت دارد مشورت کند و باتوجه به دیدگاههای معقول آنان تصمیم بگیرد.
26 - قوت تصمیمگیری و قاطعیت حساب شده در کارداشته باشد. قاطعیت به معنای این است که هرگاه برای مدیر روشن شد انجام یک کار به نفع سازمان است در انجام دادن آن تردیدی به خود راه ندهد.
27 - مدیر باید قضاوت عادلانه درباره هریک از کارکنان با شرایط موجود را درنظر بگیرد.
28 - در برخورداری از قدرت مدیریت پیشگام باشد، شخصیتی باشد که در انجام امور پیشقدم شود و با طرح و ارائه ارزشهای جدید، رهبری زیردستان را برای انجام کار برعهده بگیرد.
29 - قدرت هماهنگسازی و توان ایجاد موازنه و همسویی میان فعالیتهای اعضای مختلف سازمان را داشته باشد. بر این اساس نخست باید اطمینان یابد که زیردستان به سازمان و کار خویش وفادارند تا بتواند در هماهنگ کردن آنان موفق باشد.
30- از ویژگی خلاقیت و کارآفرینی برخوردارباشد. در ابتدای هر کار و فعالیتی، نوآوری لازمه فعالیت است.
|