تلکس وب سايت شخصي ولي اله ديني: ۱۲ شخصيت مختلف در محيط كار و روش درست تعامل با آنها
جمعه، 4 مهر 1399 - 12:38     کد خبر: 885

يكي از مؤلفه‌هاي مهمي كه بودن در محيطي را لذت‌بخش يا عذاب‌آور مي‌كند، افرادي هستند كه در آن محيط با آنها سروكار داريم. هريك از همكاران در محيط كار شخصيت ويژه و خاص خودشان را دارند؛ بنابراين نمي‌توان با همهٔ آنها به يك شكل رفتار كرد. توجه به اين نكته اهميت زيادي در پيشرفت شغلي ما دارد و به‌خاطر شغل و حرفه‌مان، شركتي كه در آن كار مي‌كنيم و خودمان بهتر است كه تا جاي ممكن با بيشتر همكاران‌مان كنار بياييم و روش درست تعامل با آنها را بدانيم. در ادامه ۱۲ مورد از انواع مختلف همكاران، چگونگي شناخت و تشخيص آنها و راه كنار آمدن با آنها را شرح داده‌ايم.

۱. برنده

اين همكار فردي است كه رئيس هر زمان كه بايد كاري انجام شود، به او مراجعه مي‌كند. اساسا در توصيف برنده مي‌توان گفت كه او كارمندي ايدئال است. برنده فردي است كه هميشه در لحظات حساس و مهم يا پروژه‌هاي بزرگ به او تكيه مي‌كنند. نيازي به گفتن نيست كه اين فرد فهرست بلندي از دستاوردها دارد، در هر شرايطي آرامش و تمركز خود را حفظ مي‌كند و توانايي مسئوليت پذيري دارد. برنده از دارايي‌هاي مهم و باارزش شركت به شمار مي‌رود.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

۱۲ نوع همكار - همكار موفق و برنده

هميشه اين نوع همكاران را حمايت و تشويق كنيد، قدردان آنها باشيد و از خودتان بپرسيد: «چه چيزهايي مي‌توانم از اين فرد بياموزم تا حتي از او نيز بهتر شوم؟»


حتما بخوانيد: چگونه يك كارمند نمونه باشيم؟


۲. قهرمان خاموش

قهرمان خاموش كسي است كه كار خود را بدون تقدير و قدرداني‌اي كه سزاوار آن است، انجام مي‌دهد. اين نوع همكار فرد مهمي در گروه شماست. او ترجيح مي‌دهد جلب‌توجه نكند. قهرمان خاموش هر روز تمام تلاش خود را مي‌كند و بهترين كارش را ارائه مي‌دهد. اين فرد شباهت زيادي به «برنده» دارد ولي معمولا دست‌كم گرفته مي‌شود و توجه چنداني به او نمي‌كنند؛ اما وجود او براي شركت بسيار ضروري است.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

كاري كنيد كه قهرمان خاموش حس كند كه به دستاوردهايش توجه مي‌شود. البته نبايد درمورد اين مسئله هياهوي زيادي به راه بيندازيد؛ زيرا او علاقه‌اي به جلب‌توجه كردن ندارد. سعي كنيد او را از كنج خلوتش بيرون بياوريد: او را به موقعيت‌هايي وارد كنيد كه در آنها بايد رهبري گروه را بر عهده بگيرد و مسئوليت‌هاي بيشتري را بپذيرد.

۳. مربي

مربي عاشق اين است كه چيزهايي فراتر از جنبه‌هاي صرفا فني شغل را به شما بياموزد. او با اشتياق، دانش خود را در اختيارتان قرار مي‌دهد و كمك مي‌كند كه چشم‌انداز گسترده‌تري از شيوهٔ كار كردن در شركت به دست آوريد. از كمك‌هاي مربي براي پيشرفت در حرفه‌تان نترسيد؛ زيرا اين همكار فقط بهترين‌ها را براي شما مي‌خواهد.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

شاگرد خوبي باشيد و به تمام نصيحت‌هاي او گوش بدهيد؛ زيرا مسير شغلي و زندگي حرفه‌اي شما بدون داشتن مربي، كامل نخواهد شد. فرقي نمي‌كند كه در حال حاضر در چه پست و موقعيتي هستيد؛ چون در هر صورت، داشتن مربي خوب بسيار ارزشمند است. به بينش و شناخت او درباره شغل و حرفهٔ خود توجه داشته باشيد؛ زيرا اين فرد مي‌تواند مهارت‌ها و دانش كاربردي بيشتري در اختيارتان قرار دهد.


حتما بخوانيد: ۵ دليل براي اينكه چرا شما به مربي نياز داريد


۴. پيش‌كسوت

پيش‌كسوت كسي است كه مدت زيادي عضو سازمان شما بوده است؛ بي‌شك، ساير همكاران و خود او هرازگاهي به اين مسئله اشاره مي‌كنند.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

آيا مي‌خواهيد درباره تاريخچه شركت يا سال‌هاي ابتدايي شروع كار آن چيزي بدانيد؟ پيش‌كسوت كسي است كه مي‌توانيد سؤال‌هاي خود را از او بپرسيد. حتما اين همكار را در گفت‌وگوها و تصميم گيري روزانه شركت دهيد تا احساس نكند كه ناديده گرفته شده است.

۵. دوست

۱۲ نوع همكار - همكاري كه دوست صميمي و نزديك شماست

دوست كسي است كه در محل كار و بيرون آن همراه شماست. اين نوع همكار مي‌تواند نقش‌هاي زيادي داشته باشد: او كسي است كه به نظرات و ايده‌هاي شما گوش مي‌دهد، همواره مي‌توانيد به او اعتماد كنيد و در شرايط دشوار همراه شماست. گاهي اين همكار صميمي‌ترين و نزديك‌ترين دوست شماست.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

قدر روابط دوستانه‌اي را كه در محل كار برقرار مي‌كنيد، بدانيد! اين همكار كسي است كه هميشه مي‌توانيد به او تكيه كنيد. اگر تازه‌كار هستيد و به‌دنبال دوستي در محل كار مي‌گرديد، گشاده رو و مهربان باشيد و سعي كنيد با ديگران روابط خوبي برقرار كنيد.

۶. شوخ‌طبع

همكار شوخ‌طبع، در محل كار، فضاي غيررسمي و سرزنده‌اي را ايجاد مي‌كند. او زندگي را زيبا مي‌بيند و در جلوگيري از ايجاد موقعيت‌هاي تنش‌زا استاد است.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

از هم‌صحبتي و شوخي‌هاي همكار شوخ‌طبع لذت ببريد، البته تا زماني كه اين شوخي‌ها موجب رنجش كسي نشده‌اند. مراقب باشيد كه اين شوخي‌ها و سرگرمي‌ها در انجام كارهاي جدي و مهم شما اختلالي ايجاد نكنند؛ چون هر چيزي بايد در جاي خودش باشد و نبايد شوخي و سرگرمي را با كارهاي مهم خود قاتي كنيد.

۷. سخن‌چين

سؤال‌هايي مانند «شنيدي تو جلسه براي فلاني چه اتفاقي افتاد؟»، «درسته كه مي‌خوان كارمندان رو اخراج كنن؟»، «آيا واقعا اونها با هم رابطه دارن؟» همگي پرسش‌هايي هستند كه سخن‌چين از جواب دادن به آنها خوشحال مي‌شود. بعضي از همكاران سخن‌چين عاشق اختراع كردن داستان‌هاي تكان‌دهنده هستند و بعضي هم وقت خود را صرف گفتن داستان‌هايي جذاب درباره ديگران مي‌كنند.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

هميشه مراقب همكار سخن‌چين باشيد. خيلي وقت‌ها او را در گوشه‌اي يا سر ميز ديگران، در حال كشف آخرين شايعات و خبرها پيدا مي‌كنيد. اگر اين داستان‌ها به گوش‌تان رسيد، عاقلانه رفتار كنيد و اين شايعه‌ها را پيش خود نگه داريد و به ديگران نگوييد. به هر چيزي كه اين فرد به شما مي‌گويد با شك‌وترديد نگاه كنيد. وقتي كه اين فرد اطراف شماست، مراقب حرف‌هاي‌تان باشيد. اگر شما شخصيت اصلي داستان بعضي از اين خبرچيني‌ها و شايعات هستيد، به‌سراغ منبع اصلي شايعه برويد و با او برخورد كنيد.

۸. چاپلوس

افراد چاپلوس روش ساده‌اي بلدند: آنها براي بهره‌برداري كردن از افراد بالاتر از خود تقريبا هر كاري مي‌كنند، كارهايي مانند گفتن حرف‌هاي خوشايند و تعريف‌وتمجيد كردن. اين كار موجب مي‌شود كه اين افراد براي پيش بردن منافع خود، از همكاران سوءاستفاده كنند؛ البته اين عجيب نيست و بخشي از شخصيت آنهاست.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

اينكه نقشه‌هاي فرد چاپلوس به جايي مي‌رسد يا خير، به خود او مربوط مي‌شود. بهتر است كه فقط او را تنها بگذاريد و از او دوري كنيد. البته اين رفتار او مي‌تواند به شما انگيزه بدهد و موجب شود كه دستاوردهاي‌تان را به ديگران نشان دهيد و ارزش افزوده‌اي را كه براي شركت ايجاد كرده‌ايد، به رئيس خود يادآوري كنيد.

۹. غرغرو

تجربه نشان داده است كه معمولا تعامل با فردي كه هميشه غر مي‌زند و شكايت مي‌كند، مفيد نيست. غر زدن و شكايت كردن او مي‌تواند نتيجهٔ نااميدي و سرخوردگي، خستگي، استرس يا ناراضي بودن از محل كار باشد.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

اجازه ندهيد كه احساسات منفي يا افكار منفي اين نوع همكاران روي شما تأثير بگذارد. به‌جاي اينكه تحت‌تأثير حرف‌هاي منفي اين فرد قرار بگيريد، سعي كنيد موضوع گفت‌وگو را تغيير دهيد و درباره موضوع مثبت و بهتري مانند راه‌حل غلبه بر نااميدي و سرخوردگي‌هاي او صحبت كنيد.

۱۰. سياست‌باز

از فرد سياست‌باز هيچ چيز بعيد نيست. گاهي بعضي از همكارها از پشت به شما خنجر مي‌زنند؛ مثلا فردي كه گمان مي‌كرديد دوست شماست، ايدهٔ شما را به‌نام خودش ارائه مي‌كند. آيا تابه‌حال چنين مشكلي براي‌تان پيش آمده است؟

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

در رويارويي با افراد سياست‌باز هميشه بايد هوشيار و مراقب باشيد. هرگز با او مانند افراد عادي رفتار نكنيد و اين هوشياري و احتياط خود را كنار نگذاريد؛ حتي اگر همه چيز خوب به نظر برسد و ظاهرا دليلي براي احتياط و هوشياري شما وجود نداشته باشد. به هر چيزي كه فرد سياست‌باز مي‌گويد، با شك‌وترديد نگاه كنيد و به‌راحتي حرف‌هاي او را نپذيريد.

۱۱. كم‌كار

۱۲ نوع همكار - همكار از زير كار در رو

افراد كم‌كار و از زيركاردررو درست مانند سراب مي‌مانند: در ظاهر، مشغول كار به نظر مي‌رسند؛ درحالي‌كه در واقع مسئوليت‌هاي خود را به گردن ديگران مي‌اندازند و از منافع و مزاياي انجام آنها بهره‌مند مي‌شوند.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

اگر كارهاي اين همكار روي شما يا گروه شما تأثيري نمي‌گذارد، بهتر است كه او را ناديده بگيريد؛ ولي اگر روي كار شما تأثير مي‌گذارد، حتما به اين رفتار او اشاره كنيد و به او تذكر بدهيد. اگر فرد كم‌كار تحت نظارت و مديريت شما كار مي‌كند، با تعيين كردن اهداف و مهلت‌هاي مشخصي براي او، بيشتر از ديگران مراقب كار كردنش باشيد.

۱۲. تازه‌كار

همكار تازه‌كار معمولا فردي است كه به‌تازگي تحصيلات خود را به پايان رسانده و مشغول كار شده يا تازه در شركت شما استخدام شده است.

چگونه با اين نوع همكار تعامل كنيم؟

آيا روزهاي اولي را كه تازه مشغول كار شده بوديد و مهارت كافي نداشتيد، به ياد مي‌آوريد؟ وقت آن رسيده كه قدم جلو بگذاريد و مربي او شويد. اگر لازم است، همكار تازه‌كار و مبتدي‌تان را زير پروبال خود بگيريد و هر روز چيزهاي تازه‌اي به او بياموزيد. اين همكار تازه‌كار به‌خاطر آموزش و كمك‌هايي كه به او كرده‌ايد، سپاسگزارتان خواهد بود.


در ادامه بخوانيد: حرفه اي بودن در محيط كار به چه معناست؟

منبع: چطور


برگشت به تلکس خبرها