تلکس وب سايت شخصي ولي اله ديني: 10 تصميم مالي كه 10 سال ديگر از گرفتن آنها پشيمان خواهيد شد
شنبه، 16 مرداد 1395 - 09:05     کد خبر: 747

زندگي پر از تصميم‌هاي مالي است، بعضي ساده، بعضي سخت، اما همگي آنها نهايتا روي زندگي شما در آينده تاثير مي‌گذارند. به خاطر گرفتن چنين تصميماتي، طي يك دهه، زندگي شما ممكن است كلا زير و رو شود. امروز مي‌خواهم درباره‌ي بعضي از اين انتخاب‌هاي مالي حرف بزنم كه قرار است در ۱۰ سال آينده از گرفتن‌شان پشيمان بشويد. مي‌خواهم شما را از درد و رنج ناشي از گرفتن اين تصميمات نجات بدهم. حرف‌هاي امروز من را آويزه‌ي گوش‌تان بكنيد كه قرار است حسابي به دردتان بخورند.

۱. هنوز حساب دخل و خرجتان را به دست نگرفته‌ايد

 

براي حساب كتاب كردن امروز و فردا مي‌كنيد؟ حالا وقتش رسيده است كه دخل و خرج‌تان را توي مشت بگيريد.

جنبه‌ي قشنگ حساب كتاب كردن در اين است كه نه تنها حواستان به خرج و برج‌تان هست، بلكه مي‌دانيد براي خريدن چه چيزهايي پول كافي داريد. تا حالا برايتان پيش آمده است كه چشمتان به يكي از اين بستني‌فروشي‌هاي سر خيابان بيفتند كه بستني اسكوپي خوشمزه مي‌فروشند؟ بعد با خودتان فكر كنيد: «مي‌دوني چيه، نمي‌دونم اين بستني رو بخرم يا نه، شايد ديگه خيلي دارم ولخرجي مي‌كنم.»

وقتي حساب كتاب هزينه‌ها را داشته باشيد ديگر خبري از اين شك و شبهه‌ها براي خريدن و نخريدن وجود ندارد. با در دست داشتن سرنخ پولتان دقيقا مي‌دانيد كه چقدر خرج كنيد و حال جيب‌تان همچنان خوب باقي خواهد ماند.

با ديدن فوايد بلندمدت حساب و كتاب مالي چشم‌هايتان گرد خواهند شد. به اين فكر كنيد كه با اين كار چقدر پول مي‌توانيد پس‌انداز كنيد، به چه اهداف مالي مي‌توانيد دست پيدا كنيد و با چه صلح و آرامشي در كنار همسرتان بنشينيد و با هم تصميمات مالي بگيريد. به نظر من كه ارزشش را دارد!

۲. بدهي كارت اعتباري (خريد‌هاي نسيه) خود را هر ماه صاف نمي‌كنيد

 

بدهي موجود در (ليست بقال و قصاب) كارت‌هاي اعتباري مي‌تواند خيلي زود روي هم تلنبار شود و بيچاره‌تان كند. اگر عادت نداريد سر ماه بدهي (خريد‌هاي نسيه) كارت اعتباري خود را پرداخت ‌كنيد، از امروز شروع كنيد. استفاده‌ي هميشگي از (امكان نسيه خريد كردن) اين كارت‌هاي اعتباري ممكن است باعث شود كه به جاي خرج كردن پول‌تان در جاهاي ضروري مثل خريدن يا اجاره‌ي خانه، در جاهاي غيرضروري پول خرج كنيد.

يادآوري مي‌كنم كه حساب و كتاب كردن و كنترل خرج و برج به شما كمك مي‌كند تا افسار (اين نسيه‌ها) كارت‌هاي اعتباري را در دست بگيريد.

۳. چشم بسته محصولات پولي و مالي مي‌خريد

 

زني را مي‌شناسم كه سالانه بالاي ۱۰ ميليون تومان خرج انواع و اقسام بيمه‌ها و شهريه‌ها مي‌كند و خودش حتي خبر ندارد! فكر مي‌كنيد چنين چيزي ممكن نيست براي شما اتفاق بيفتد؟

وقتي مشاور بيمه به شما بيمه‌ي عمر مي‌فروشد يا مشاور مالي در مورد قرارداد يك وام با شما صحبت مي‌كند، قبل از امضا كردن، اول از همه اطمينان حاصل كنيد كه به اندازه‌ي كافي از قرارداد بيمه و وام سر در ‌مي‌آوريد.

۴. پس‌انداز كافي براي روز مبادا نداريد

 

پس‌انداز كردن از شما در مقابل رخدادهاي پيش‌بيني نشده محافظت مي‌كند. هر آدمي در زندگي روزهاي تنگ‌دستي خواهد داشت. اين پس‌انداز چه يك ميليون تومان باشد چه ده ميليون تومان، بالاخره در روزگار تنگ‌دستي گره‌اي از كارتان خواهد گشود.

به نظر من هشت ماه در سال را صرف پس‌انداز كردن كنيد و هر وقت از اين پس‌انداز براي امور ضروري استفاده كرديد، دوباره از نو شروع كنيد و پس‌انداز كردن را در اولويت اهداف مالي خود قرار دهيد. اگر اجازه دهيد كه پس‌اندازتان ته بكشد، يك روز خواهد آمد كه بدجور دست‌تان زير ساطور بدهي‌ها خواهد ماند.

۵. جيب خالي، پز عالي

 

اين روزها داشتن ماشين مدل بالا دغدغه‌ي خيلي از آدم‌ها است. افتادن در چاه چشم و هم‌چشمي مثل گودالي است كه به اين سادگي پر نمي‌شود. اگر جيب‌تان خالي است اما به خريد نقد يا قسطي ماشين فكر مي‌كنيد، عاجزانه خواهش مي‌كنم: دست نگه‌داريد.

خريدن ماشين در اين شرايط، تبعات پيچيده‌اي به دنبال دارد. ممكن است ضربه‌ي مالي بخوريد و خريد آن ماشين كذايي بدجوري برايتان گران تمام شود. حتي ممكن است پس‌انداز دوران بازنشستگي خود را الكي الكي دود كنيد و به هوا بفرستيد، بدون اينكه حتي خودتان آگاه باشيد.

۶. با كله‌شقي از گرفتن مشاور مالي سرباز‌ مي‌زنيد

 

اگر در زمينه‌ي امور مالي حرفه‌اي نيستيد يا با علوم اقتصادي آشنايي نداريد، احتمال اينكه بيراهه برويد زياد است. اين حرف من به اين معنا نيست كه هيچ كس نمي‌تواند بدون اشتباه پيش برود اما ممكن است طي ده سال آينده، در نهايت از تصميماتي كه امروز در خريد و فروش سهام خود گرفته‌ايد، پشيمان شويد و وقتي به عقب نگاه كنيد، بفهميد كه يك عالمه پول بي‌زبان را مفت از دست داده‌ايد. سرمايه‌گذاري روي يادگرفتن اصول اوليه‌ي اقتصادي، حداقل از طريق مراجعه به يك مشاور مالي، كار هوشمندانه‌اي است.

با مراجعه به مشاوران مالي مي‌توانيد تا حد زيادي، در وقت و پول خود صرفه‌جويي كنيد و اطمينان حاصل كنيد كه استراتژي سرمايه‌گذاري شما در موقعيت فعلي كارآمد است. انواع و اقسام اين مشاوران مالي وجود دارند، بنابراين درست و حسابي بگرديد تا بفهميد كدام‌يك به درد شما مي‌خورند.

۷. استفاده از بيمه را ناديده مي‌گيريد

 

اگر زبانم لال، قرار باشد همين الان به ديار باقي بشتابيد، رفاه مالي خانواده‌تان بعد از شما تامين خواهد بود؟ اگر پاسختان منفي است، به نظر من به بيمه‌ي عمر نياز داريد.

و البته، منظورم از گفتن بيمه‌ي عمر اين بود كه فقط مثالي زده باشم. به جز بيمه‌ي عمر چندين مدل بيمه‌ي ديگر وجود دارد كه بايد مد نظر قرار دهيد: بيمه‌ي از كار افتادگي، بيمه‌ي خدمات پزشكي و مراقبت براي افراد بالاي ۶۰ سال و يا حتي استفاده‌ي همزمان از چند مدلِ بيمه‌اي در كنار هم.

بيمه از شما در مقابل مسائل مالي غيرمترقبه‌اي حمايت مي‌‌كند كه با اتكا به پس‌انداز خود نمي‌توانيد از پس پرداخت آن بربياييد. پس هرگز از بيمه چشم پوشي نكنيد.

۸. پس‌انداز كردن براي دوران باز‌نشستگي را پشت گوش مي‌اندازيد

‌پس‌انداز كردن براي دوران بازنشستگي بسيار مهم است. اگر فكر مي‌كنيد هنوز پير نشده‌ايد يا اصلا پيري به سراغ شما نخواهد آمد سخت در اشتباهيد! همه‌ي ما روزي پير و ناتوان مي‌شويم و ديگر توانايي كار كردن نخواهيم داشت. به علاوه، انواع و اقسام بيماري‌ها به سراغ‌مان مي‌آيند كه براي درمان آنها بايد پول داشته باشيم. اين روزها نمي‌توان روي كمك‌هاي دولتي خيلي حساب باز كرد. پس خودتان بايد دست به كار شويد و براي دوران بازنشستگي پس‌انداز كنيد.

۹. اهداف مالي شما و همسرتان همسو نيستند

 

اگر نيت كرده‌ايد كه كلا سرمايه و دار و ندار خود را به باد بدهيد، سعي كنيد اهداف مالي ناهمسو و جداگانه‌اي از همسرتان داشته باشيد! وقتي آدم ازدواج مي‌كند، قرار است در كنار شريك زندگي‌اش در يك جاده و پا به پاي او حركت كند تا زماني كه مرگ آنها را از هم جدا كند. اگر هنوز با همسرتان بر سر اهداف مالي خود به توافق نرسيده‌ايد، بنشينيد و در موردش با هم حرف بزنيد، تفاوت‌هاي هم را بشناسيد، سبك و سنگين كنيد و به جمع‌بندي برسيد. در نهايت خواهيد ديد كه ارزشش را دارد.

۱۰. به جاي اينكه بودجه‌ي شما خرج و مخارج را بگرداند، خرج و مخارج بودجه‌ي شما را مي‌گردانند

 

قبض موبايل‌تان هر ماه سر به فلك مي‌كشد؟ براي اين سرويس‌هاي بيخود و مسخره‌ي سرويس‌دهنده‌هاي تلفن همراه پول خرج مي‌كنيد؟ فيلم و سريال دانلود مي‌كنيد و هر ماه پوست ترافيك اينترنت خود را مي‌كنيد؟ يك عالمه آهنگ دانلود مي‌كنيد كه خيلي‌ها را بيشتر از يك بار گوش نمي‌دهيد؟

از اين مدل سوالات از خود بپرسيد، سوالات خوبي هستند چون به هزينه‌هايي اشاره دارند كه هر روز و هر ماه جلو رويتان سبز مي‌شوند. بعضي از اين مدل هزينه‌ها در مدت يك ماه خيلي روي دست‌تان خرج نمي‌گذارند اما در بلندمدت مي‌توانند اثرات زيان‌باري داشته باشند. دنبال راه‌هايي باشيد كه اين مدل هزينه‌ها را كاهش دهيد و فقط تصور كنيد با پس‌انداز اين پول طي ۱۰ سال و سرمايه‌گذاري آن در جاي ديگري چقدر پول مي‌توان به جيب زد؟ احتمالا خيلي بيشتر از آنچه فكرش را بكنيد.

دنبال گرفتن تصميمات مالي‌اي باشيد كه آينده‌ي روشني داشته باشند. حتي به كار بستن يكي دو تا از اين توصيه‌ها مي‌تواند تغييرات چشمگيري در زندگي شما ايجاد كند. حالا در قدم بعدي، كداميك از اين توصيه‌ها را به كار خواهيد بست؟

منبع:قطره

 


برگشت به تلکس خبرها