صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
سه شنبه، 26 خرداد 1405 - 13:15   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 185صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتپنجشنبه، 2 شهریور 1391 - 21:49
زلزله اهر ،ورزقان ، هریس و آسیب پذیری خانه های روستایی
زلزله  اهر ،ورزقان ، هریس و آسیب پذیری خانه های روستایی ...بررسیهای کارشناسان نشان می دهد متاسفانه یکی از دلایل عمده آسیب پذیری روستاها در مقابل زلزله مقاوم نبودن ساختمانها می باشد . مساکن‌ روستایی‌ به‌ علت‌ قدمت، ضعف‌ ساخت‌ و ساز، نبود دانش‌ فنی‌ کافی‌ و اجرایی‌ و بهره‌گیری‌ از مصالح‌ در دسترس، کم‌ دوام‌ و نامرغوب، از وضعیت‌ نامطلوب‌ برخوردار بوده و خانه‌های‌ خشتی‌ و سنگی‌ روستایی‌ فاقد پی‌ و دارای‌ ابعاد نامناسب‌ با اندک‌ تکانی‌ فرو می‌ریزد به طوری که در زلزله اخیر تمامی خانه های روستایی قدیمی تخریب و فرو ریخت .آنچه که پیداست اکثر روستاییان منطقه ارسباران‌ هنوز نتوانسته‌اند از فرصت‌ تولید تجاری‌ اقلام‌ کشاورزی و دامداری‌ به‌ نحو احسن‌ استفاده‌ کنند...
  

زلزله شدیدی ساعت 16 و 53 دقیقه عصر روز یکشنبه در شمال غرب کشوربه وقوع پیوست که همه را غافلگیر کرد . موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران،کانون زمین لرزه اول را به بزرگی 6.2 ریشتر در 17 کیلومتری اهر و دو زمین لرزه بعدی را که به فاصله کم و به بزرگی 6 و 4.7 ریشتر به وقوع پیوست ، در 19 کیلومتری شهرستان ورزقان اعلام نمود .
این زمین لرزه ها خسارات زیادی را درشهرستان های اهر ، هریس و ورزقان به ویژه در  روستاها برجای گذاشت و با کمال تاسف و تاثر موجب جان باختن و زخمی شدن تعدادی از هموطنان عزیزمان در این مناطق گردید.
امید است با همت مسئولین ذیربط وهمکاری مردم در کمترین زمان ممکن مناطق آسیب دیده بازسازی وزلزله زدگان عزیز بتوانند در منازل مسکونی احداث شده اسکان یابند

این‌ واقعیت‌ را همواره‌ باید درنظر گرفت‌ که‌ کشور ما یکی‌ از زلزله خیزترین‌ کشورهای‌ دنیاست‌ و همواره‌ با خطر زمین‌ لرزه‌های‌ شدید که‌ از مهمترین‌ سوانح‌ طبیعی‌ در ایران‌ محسوب‌ می‌شود روبه‌روست وبا توجه به وقوع‌ زلزله‌های‌ متوالی‌ و قرار گرفتن‌ بخش‌هایی‌ از کشورمان‌ برروی‌ گسل‌های‌ خطرآفرین‌ مردم‌ شهرها  و روستاها باید نسبت به مقاوم‌ سازی‌ و یا بهسازی‌ محل‌های‌ مسکونی‌ خود اقدام نمایند.

بررسیهای کارشناسان نشان می دهد متاسفانه یکی از دلایل عمده آسیب پذیری روستاها در مقابل زلزله مقاوم نبودن ساختمانها می باشد . مساکن‌ روستایی‌ به‌ علت‌ قدمت، ضعف‌ ساخت‌ و ساز، نبود دانش‌ فنی‌ کافی‌ و اجرایی‌ و بهره‌گیری‌ از مصالح‌ در دسترس، کم‌ دوام‌ و نامرغوب، از وضعیت‌ نامطلوب‌ برخوردار بوده و خانه‌های‌ خشتی‌ و سنگی‌ روستایی‌ فاقد پی‌ و دارای‌ ابعاد نامناسب‌ با اندک‌ تکانی‌ فرو می‌ریزد به طوری که در زلزله اخیر تمامی خانه های روستایی قدیمی تخریب و فرو ریخت .

آنچه که پیداست اکثر روستاییان منطقه ارسباران‌ هنوز نتوانسته‌اند از فرصت‌ تولید تجاری‌ اقلام‌ کشاورزی و دامداری ‌ به‌ نحو احسن‌ استفاده‌ کنند و همچنان‌ در شرایط‌ تنگنای مالی‌ گذران‌ روزمره‌ زندگی‌ قرار دارند.با آن‌ که‌ کشاورزی‌ ودامداری فعالیتی‌ غالب‌ در روستاها به‌ شمار می‌آید، ولی‌ مشکلات موجود برای‌ گسترش‌ کشاورزی، تعداد بالای‌ افراد خانوار و فقر و تنگدستی‌ ریشه‌دار موجب‌ شده‌ است‌ که‌ درآمد سالانه‌ ناشی‌ از فعالیت‌های‌ کشاورزی‌ با میزان‌ مخارج‌ تطابق‌ نداشته‌ باشد و در چنین‌ شرایطی‌ روستائیان‌ چنان‌ که‌ لازم‌ است‌ توجهی‌ به‌ ساختمان‌های‌ محل‌ زندگی‌ خود نداشته‌و اغلب اسکان خود را در منازل روستایی موقتی دانسته وبه فکر کوچ نمودن به شهرها باشند .

هرچند خیلی ها بر این باورند بلایای طبیعی اصولاً ماهیتی پیچیده دارند و در شرایط کنونی بسیاری از آنها خارج از کنترل انسان به نظر می رسند، اما میزان آسیب پذیری نتیجه عملکرد عوامل انسانی است . بر این اساس کارشناسان معتقدند پیش آگاهی و پیشگیری در تقابل با بلاهای طبیعی ،صدمات و خسارات جانی و اقتصادی ناشی از این گونه بلایا را به حداقل ممکن می رساند.

 یکی از راه های مهم مقابله با زلزله و کاهش تلفات آن استفاده از ساختمانهایی استاندارد از نظر مهندسی زلزله می باشد. از این رو با توجه به شرایطی که بالاجباردر مناطق اهر ،هریس و ورزقان به وجود آمده ،بایستی از فرصت استفاده نمود وبا توجه بیشتر به بحث مقاوم سازی و قوانین مربوطه، ساختمانها و اماکن مختلف به ویژه مناطق آسیب دیده را  در برابر حوادث طبیعی چون زلزله ایمن ساخت و باید با آموزش همگانی و تشریح خطرات وپیامدهای ناشی از ساخت مسکن غیر مقاوم در برابر زلزله، آن را همواره در سرزمینی که در پهنه زلزله قرار دارد مورد توجه قرار داد.

 

   
  

نظرات کاربران: 1 نظر (فعال: 1 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
احمد
| 1391/6/12 - 12:08 |     0     0     |

با سلام

درحالیکه بیش از 90 درصد منازل شهری آسیب دیده اند از تخریب مسکن روستاییان کسی تعجب نمی کند.
زلزله منطقه بهترین فرصت برای جا انداختن مقاوم سازی ساختمانها بعنوان یک فرهنگ است.

کاش همه بخصوص مسئولان امر مسکن این فرصت را غنیمت شمارند.




نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار