صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
جمعه، 31 فروردین 1403 - 16:25   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 243صفحه نخست » اخبار ، یادداشت ها و مقالات برگزیدهشنبه، 28 بهمن 1391 - 21:48
فساد اداری و تأثیر آن بر توسعه : علل، پیامدها و راهکارهای برون رفت
فساد اداری، پدیده ای است که کم و بیش در کلیه کشورهای جهان وجود دارد. با این حال، نوع، شکل، میزان وگستردگی آن در هر کشور متفاوت است. امروزه فساد اداری و مالی به یک معضل جهانی مبدل شده و دولت ها آگاهند که فساد باعث آسیب های بسیاری می شود و هیچ حد و مرزی هم نمی شناسد. این معضل، اقتصاد داخلی رافلج می کند، جریان توسعه را مختل می سازد، سازمان های دموکراتیک را مورد تهدید قرار می دهد، اصل حاکمیت قانون را مخدوش می کند و باعث تسهیل بروز سایر تهدیدات علیه امنیت، از جمله جرائم فراملی و تروریسم می گردد. 1 پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اصلاح نظام اداری همواره به عنوان یک اصل و ضرورت غیر قابل انکار مورد بحث و تأکید بوده که در نهایت، منجر به صدور فرمان تاریخی مقام معظم رهبری (10/2/80)برای مبارزه با فساد اداری و اقتصادی گردید. 2
  

تجربه های  به دست آمده از کشورهای مختلف نشانگر آن است که فساد، امری پیچیده ، پنهان و متنوع است و از این رو مبارزه با آن نیز باید مستمر، طولانی، منسجم و با برنامه ریزی دقیق و همه جانبه همراه باشد. درحقیقت، فساد در سطوح اداری و سایر بخ شهای جامعه مانند عفونت است که اگر به اندام و ساختار جامعه سرایت کند، اعضای آن را یک به یک فاسد کرده و از کار می اندازد و چه بسا گسترش این عفونت، کل پیکره جامعه را از بین ببرد.امروزه فساد اداری و مالی به یک معضل جهانی مبدل شده و دولت ها آگاهند که فساد باعث آسیب های بسیاری می شود و هیچ حد و مرزی هم نم یشناسد، همان طور که نتایج و پیامدهای آن نیز بنا بر نوع سازمان سیاسی و اقتصادی و سطح توسع هیافتگی، گوناگون است.

به هر صورت، فساد موجب انحطاط است،سیاست های دولت را در تضاد با منافع اکثریت قرار می دهد و باعث هدر رفتن منابع ملی می شود. همچنین به کاهش اثربخشی دولت ها در هدایت امور می انجامد و از این طریق، اعتماد مردم را نسبت به دستگا ههای دولتی و غیردولتی کاهش و بی تفاوتی، تنبلی و بی کفایتی را افزایش م یدهد. فساد اعتقاد و ارز شهای اخلاقی را متزلزل می کند، هزینه انجام کارها را افزایش می دهد و موجب جر مزایی در سطح جامعه م یگردد؛ به گونه ای که جامعه در برخورد با این جرائم، متحمل خسارت اجتماعی و اقتصادی شدید می گردد و رشد رقابت پذیری و توسعه اقتصادی  انسانی را دشوار م یگردد. فساد همچنین موجب ناکام ماندن تلاش های فقر زدایی، از بین رفتن سرمایه اجتماعی، و ایجاد بی انگیزگی و بدبینی در اجتماع گردیده، زمینه تضعیف روحیه افراد درستکار را فراهم م یآورد.شیب آنچه موجبات نگرانی تر را فراهم می کند این است که وقتی فساد به یک فرهنگ تبدیل شد، دیگرکسی به قبح و نادرستی کارش نمی اندیشد؛ زیرا از یک سو می بیند که همه این طور رفتار می کنند و از سوی دیگر از او نیز انتظار دارند که چنین رفتار کند. 3نگرانی های جهانی درباره شیوع گسترده فساد باعث گردید تا جامعه جهانی دست به کار شود و اقدامات مؤثری در جهت مقابله با این پدیده شوم به عمل آورد؛ به گونه ای که تاکنون اسناد بین المللی متعددی درگستره جهانی و منطق های برای مبارزه با فساد مورد تصویب قرار گرفته اند که هریک به فراخور حال، فساداداری را تعریف و به ذکر مصادیق آن پرداخته اند.

سؤال اصلی که در این مطالعه مطرح شود این است که فساد اداری چه تأثیری بر توسعه کشورهادارد؟ راه های برون رفت از این معضل مهم و کاهش عواقب منفی آن چیست؟در پاسخ به سؤال اصلی فوق، این فرضیه اصلی مطرح شود که فساد اداری بر توسعه اقتصادی وانسانی جوامع بیش ترین تأثیر سوء را می گذارد. مقاله حاضر پاسخ پرسش های فوق را مورد بررسی قرار م می دهد:

دریافت کامل فایل مقاله با منابع و مآخذ

 

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار