صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
جمعه، 10 فروردین 1403 - 16:27   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 295صفحه نخست » اخبار ، یادداشت ها و مقالات برگزیدهسه شنبه، 5 شهریور 1392 - 08:33
وزیر نفت در برنامه نگاه یک سیما خبر داد:
اولویت اصلی، تسریع در تولید گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی
اولویت اصلی، تسریع در تولید گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبیوزیر نفت دولت تدبیر و امید شب گذشته (٤ شهریور ماه) در گفتگوی ویژه خبری در برنامه نگاه یک ، تسریع در تولید گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی را اولویت اصلی خود در وزارت نفت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶، ۱۷ و ۱۸ و ۱۹ که مجموع آنها نزدیک به ۱۷۰ میلیون متر مکعب در روز گاز می تواند برای ما حاصل شود را اولویت داده و اعلام کرده ام که فعلا در مورد دیگر فازهای پارس جنوبی صحبت نمی کنم. به گفته وزیر نفت دولت یازدهم با بهره برداری از این فازها که معادل ۷ فاز استاندارد پارس جنوبی است،روزانه ۳۰۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۲ میلیون تن گازمایع (ال.پی.جی) ، ۲ میلیون تن اتان به تولید کشور اضافه می شود و علاوه بر آن ۱۷۰ میلیون متر مکعب گاز این فازها به جای از دست رفتن، واردشبکه انتقال گاز کشور شده و کمبود های ما را به طور کامل جبران می کند.
  

به گفته وزیر نفت دولت یازدهم با بهره برداری از این فازها که معادل ۷ فاز استاندارد پارس جنوبی است،روزانه ۳۰۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۲ میلیون تن گازمایع (ال.پی.جی) ، ۲ میلیون تن اتان به تولید کشور اضافه می شود و علاوه بر آن ۱۷۰ میلیون متر مکعب گاز این فازها به جای از دست رفتن، واردشبکه انتقال گاز کشور شده و کمبود های ما را به طور کامل جبران می کند.اعمال تغییرات مدیریتی وزارت نفت ظرف ۱۰ روز آینده؛ زنگنه: فعلا تغییرات در سطح معاونین خواهد بود؛ البته نه همه معاونین(تکمیلی)
زنگنه که شامگاه دوشنبه در برنامه تلویزیونی شبکه یک سیما به مناسبت هفته دولت حضور یافته بود، با ذکر خاطره ای از شهید رجایی، یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را زنده کرد.

باسابقه ترین وزیر دولت یازدهم که او را شیخ الوزرا نیز می نامند، گفت: در دوران رییس جمهوری شهید رجایی با حدود ۲۸ سال سن معاون وزیر ارشاد بودم. در آن دوران روزی نامه ای خدمت شهید رجایی فرستادم و در آن نامه، گزارش کار دولت را برای وی ارسال کردم. مدتی بعد، شهید رجایی پاسخ نامه را خود شخصا برای من نوشت؛ در آن زمان بسیار برای من جالب بود که یک رییس جمهور برای تشویق من، به طور مستقیم پاسخ نامه را داده است.
زنگنه مهمترین خصوصیت شهید رجایی را روراستی وی با مردم عنوان کرد و گفت: شهید رجایی خیلی انسان خالصی بود، با مردم صداقت داشت و به طور شبانه روزی زحمت می کشید؛ واقعا به مردم عشق داشت و با تمام وجود می خواست اعتلای نظام جمهوری اسلامی را ببیند؛ شهید رجایی از تمام نیروها کمک می گرفت و واقعا انسان دلسوزی برای نظام جمهوری اسلامی بود.

** با کمبود جدی گاز طبیعی مواجهیم
وزیر نفت دولت یازدهم در ادامه سخنان خود با تاکید بر این که برنامه های خود را متناسب با زمان، واقعیات موجود، اقتضاعات، کمبودها و فاصله هایی که با ایده آل ها داریم تدوین کرده است، گفت: در بخش گاز، به طور جدی با کمبود تولید گاز روبرو هستیم؛ به گونه ای که هم اکنون در نیروگاه ها روزانه حدود ۹۰ میلیون لیتر سوخت مایع می سوزانیم که با این احتساب، مصرف سوخت مایع نیروگاه ها در زمستان به بالای ۱۷۰ میلیون لیتر در روز می رسد.
وزیر نفت افزود: با لحاظ کردن قیمت های متعارف کنونی، با صادرات این حجم از سوخت مایع می توانیم سالانه ۱۸ میلیارد دلار به منابع مالی کشور کمک کنیم؛ این در حالی است که هم اکنون کل آن سوخته می شود و علاوه بر این که سودی از صادرات آن نصیب کشور نمی شود،سوختن آن منجر به آلودگی های زیست محیطی نیز می شود.
وی با اشاره به مضررات زیست محیطی مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها گفت: تاسف بارتر این است که می توانیم این سوخت را با گازی که در میدان مشترک گازی پارس جنوبی هم اکنون در حال از دست رفتن است، تامین کنیم. این در حالی است که نه تنها از گاز آن بی بهره ایم، میعانات گازی، ال.پی.چی و اتان همراه گاز این میدان نیز در حال از دست رفتن است.

** افزایش ظرفیت تولید نفت، گام به گام فازهای اولویت دار پارس جنوبی
وزیر نفت افزود: همزمان با به تولید رساندن فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶، ۱۷ و ۱۸ و ۱۹ میدان گازی پارس جنوبی ، افزایش ظرفیت تولید نفت نیز مورد توجه خواهد بود؛ ظرفیت تولید نفت را ظرف ۷ ماه افزایش خواهیم داد و در این راستا باید بتوانیم ظرفیت و توان صادراتی و صادراتمان را نیز افزایش دهیم.
وی با تاکید بر این که افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت خام را باید یک الزام عنوان کرد، گفت: دنبال این هستم از بهترین نیروهایی که داریم و خیلی هایشان تاکنون به کار گرفته نمی شدند یا رنجیده بودند یا کنار گذاشته شده بودند حضور پیدا کنند و به ما کمک کنند.
زنگنه خاطرنشان کرد که این کمک کردن الزاما به این معنی نیست که تمامی این افراد مسوولیت اجرایی بگیرند؛ خیلی از این افراد می توانند به ما کمک کنند که چطور از این تنگناها عبور کنیم.

**ضرورت های بخش پالایشگاهی
زنگنه با تاکید بر این نکته که در بخش پالایش و پخش فرآورده های نفتی کارهایی است که باید انجام شود، گفت: تعدادی از طرح های پالایشگاهی در تولید بنزین و طرح های افزایش ظرفیت پالایشی تا پایان سال جاری به اتمام می رسد و بخشی نیز در پالایشگاه ستاره خلیج فارس میسر می شود که این پالایشگاه هم اکنون گره های زیادی دارد و خیلی وضع خوب و امیدبخشی ندارد.
وزیر نفت تاکید کرد که مشکل ما آنچنان که مطرح می شود، پول نیست؛ خیلی چیزها سر جای خود نبوده و نوعی به هم ریختگی به وجود آمده که مشکل درست کرده است؛ پول زیادی خرج شده اما بهره وری آن باید خیلی بهتر از این می بود.
زنگنه اضافه کرد: بعد از برنامه های کوتاه مدت، توجه به دیگر فازهای پارس جنوبی و همچنین افزایش ظرفیت تولید در میادین مشترک نفتی و دیگر میادین گازی از برنامه هایی است که در میان مدت دنبال خواهد شد.

** اعمال تغییرات مدیریتی وزارت نفت ظرف ۱۰ روز آینده
زنگنه در ارتباط با تغییرات مدیریتی وزارت نفت گفت: به جز دو حکم مدیر کل دفتر وزارتی و همچنین مدیر کل بازرسی و رسیدگی به شکایات و سرپرست هایی که موقتی است، هنوز تغییراتی در وزارت نفت نداده ام و تغییرات هنوز باقی مانده است.
وزیر نفت خاطرنشان کرد که پس از تکمیل مطالعات، تغییرات مدیریتی در۱۰ روز آینده انجام خواهد شد که فعلا این تغییرات در سطح معاونین خواهد بود؛ البته همه معاونین تغییر نخواهند کرد.

** تاکید بر کاهش شدت انرژی نه صرفا کاهش مصرف انرژی
وزیر نفت با تاکید بر کاهش شدت انرژی و نه صرفا کاهش مصرف انرژی در کشور گفت: کاهش مصرف انرژی چندان مهم نیست؛ چون وقتی یک کشور در حال رشد است مصرف انرژی اش بالا می رود که این امر اجتناب ناپذیر است؛ ما باید مصرف انرژی را به ازای تولید هر واحد(شدت انرژی) کاهش دهیم.
به گفته زنگنه سازمان بهینه سازی سوخت به منظور کاهش شدت انرژی تشکیل شد؛ کارهای زیادی می تواند بکند، ساز و کارهای خوبی در بودجه نیست اما با این حال می توان کارهایی کرد و باید این موضوع را مورد توجه قرار داد.
وزیر نفت با اشاره به این که روش های مختلف مرتبط با بهینه سازی مصرف سوخت در بخش های مختلف تولید خودرو، کالاهای انرژی بر، لوازم گرمایشی و سرمایشی و ساختمان باید در نظر گرفته شود، افزود: من عضو هیات مدیره نظام مهندسی هستم و در جلسه اخیر با اعضای هیات مدیره نظام مهندسی مقرر شده است که ساز و کارهایی احیا شود تا ساختمان ها به شکلی ساخته شوند که مصرف انرژی شان بهینه شود.

** مجلس هفتم جان هدفمندی یارانه ها را گرفت
وی در ارتباط با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، گفت: قانون هدفمندی یارانه ها خیلی دم بریده اجرا شد؛ ما در برنامه چهارم توسعه کشور در ماده سه این را گذاشته بودیم که مجلس هفتم آن را خراب کرد؛ بخاطر اینکه مصوبه مجلس هفتم جان این برنامه که بحث قیمت گذاری ها بود را گرفت و بقیه اش هم اجرا نشد.
وی در این خصوص افزود: در آنجا یک بسته داده بود که اصلاح قیمت در آن لحاظ شده بود و اینکه با پول آن چه کارهایی بکنیم؛ مثلا گازوییل کشاورزی و نفت سفید گران نمی شود؛ چقدر باید خرج شود برای اینکه خودروهایی تولید کنیم که مصرفشان کم است؛ اجازه واردات خودرو نمی دهید و در شرایطی که خودروهای داخلی نیز گران قیمت و دارای مصرف سوخت بالا هستند اگر قیمت سوخت نیز افزایش یابد به مصرف کنندگان اجحاف شده است.
وزیر نفت ادامه داد: آن برنامه بسته ای (پکیج) بود که بحث قیمتی در مجلس حذف و برنامه مختل شد. در زمان اجرا نیز بخشی اجرا و توجه به تولید نیز برداشته و فقط تبدیل شد به اینکه مقداری پول بین عده ای از اقشار توزیع شود که دولت یازدهم نیز پای آن است.
به اعتقاد زنگنه دولت باید خیلی پخته دوباره مطالعه کاملی با شرایط فعلی انجام دهد تا بتوانیم برنامه های کلان اقتصادی کشور را انجام دهیم؛ در این بخش نباید دست به اقدامات عجولانه زد و گفت که می خواهیم مقداری پول میان مردم توزیع کنیم و یا اینکه رقم را بالا ببریم؛ چرا که در آن صورت نیز مردم به دلیل تورمی که ایجاد می شود متضرر می شوند و هر چه که به دستشان آمده است اگر بیشتر از دستشان بیرون نیاید، حداقل همان پول از دستشان خارج می شود.
وزیر نفت تاکید کرد: قانون هدفمندی یارانه ها به طور کامل اجرا نشده و همین بخش که اجرا شده است نیز با توجه به تجارب، عملکرد و نتایج بدست آمده از اجرای آن، باید مورد بازنگری قرار گیرد.

** قیمت هر لیتر بنزین سه هزار تومان؛ مشروط بر تولید خودروهایی با قیمت منطقی و کم مصرف
وی با اشاره به این که وزارت نفت در قیمت گذاری حامل های انرژی به عنوان عضو دولت نقش دارد اما مستقیما نقشی ندارد، در مورد قیمت حامل های انرژی گفت: قیمت حامل های انرژی بدون در نظر گرفتن مسایل اجتماعی برای

سوخت های مایع
قیمتی که در منطقه معامله می شود و برای گاز هم کمترین قیمت صادراتی مناسب است که به این ترتیب قیمت هر لیتر بنزین بیش از سه هزار تومان محاسبه می شود.
وی تاکید کرد که شرط اعمال این قیمت ها این است که خودروهایی تولید کنیم که در درجه نخست قیمتش رقابتی باشد و به اجبار به مردم قیمت اضافی را به خاطر اینکه خودروسازان می خواهند سود ببرند یا زندگی شان بگذرد، تحمیل نکنند؛ ما اینجا دولت هستیم و نه نگه دارنده یک بنگاه اقتصادی؛ از طرف دیگر برای اعمال این قیمت ها، مصرف سوخت خودروها باید پایین بیاید.
زنگنه اضافه کرد: باید برنامه ای تدوین و اجرا کنیم که ظرف چهار سال به تولید خودروهایی برسیم که مصرفش کم باشد و قیمتش در حدی باشد که گران به مردم نفروشیم؛ به این صورت مرتبا خودروهای ما روزآمد می شود و تقاضا برای خودرو بالا می رود.
وی نظر خود در مورد قیمت بنزین را این گونه جمع بندی کرد که قیمت مناسب بنزین مشروط به رقابتی بودن قیمت خودروها و کاهش مصرف خودروها، سه هزار و بیش از سه هزار تومان است و بدون این دو شرط اعمال این قیمت ها برای بنزین، ظلم به مردم است.

** همگامی وزارتخانه های امورخارجه و نفت در دیپلماسی نفت
زنگنه در ادامه سخنان خود به نقش متقابل وزارتخانه های نفت و امورخارجه در نیل به اهداف دو دستگاه اشاره کرد و افزود: دیپلماسی به عهده وزارت امور خارجه است، اما وزارت نفت و امور خارجه می توانند دوشادوش همدیگر گام بردارند و در بخش هایی وزارت نفت به وزارت امور خارجه کمک می کند و در حوزه هایی نیز وزارت امور خارجه می تواند به وزارت نفت کمک کند؛ به عنوان نمونه وزارت خارجه می تواند در بازاریابی به ما کمک کند ودر مقابل وزارت نفت با افزایش تولید و صادرات نفت و گاز می تواند بزرگترین گام را در کمک به وزارت خارجه بردارد.
وزیر نفت دولت یازدهم اضافه کرد که تمام امور مذاکرات، صادرات، بازاریابی و هر آنچه به صادرات نفت ارتباط دارد در امور بین الملل شرکت نفت متمرکز خواهد شد؛ ضمن اینکه از همه ظرفیت های ملی و خارجی که بتواند در زمینه صادرات کمک کند، استقبال می کنیم؛ همه افراد فروشنده نفت باشند، به ضرر ما است و همه می توانند به بازاریابی و صادرات نفت کمک کنند.

** تغییر در ساختار قراردادهای نفتی
وی در ارتباط با برنامه تغییر ساختار قراردادهای نفتی گفت: این تغییر با هدف این که بتوانیم در قراردادها این قابلیت را ایجاد کنیم که در درجه نخست در میدان های موجود که پیر شده اند بتوانیم طرح های افزایش بازیافت را به خوبی ایجاد کنیم؛ چون قراردادهای بیع متقابل برای افزایش بازیافت مفید نبودند و از طرف دیگر نوعی پیوستگی میان اکتشاف، توسعه و بهره برداری ایجاد کنیم و بعد شرایطی تامین شود که برای پیمانکاران هم جذابیت بیشتری داشته باشد.
زنگنه با اشاره به این که چارچوب کلی برای قراردادهای نفتی خواهیم داشت، افزود: الزاما تمام شرایط این قراردادها برای همه نقاط مختلف یکسان نخواهد بود چرا که برای خزر حاضریم امتیازات بیشتری قایل شویم؛ بین زاگرس و البرز شرایط دیگری وجود دارد و مناطق جنوب و غرب زاگرس و همچنین خلیج فارس شرایط متفاوتی خواهد داشت؛ برای اینها تیپ های متفاوت قراردادی خواهیم داشت.
به گفته وی در هر حال باید قراردادها به گونه ای باشد که توانمندی های ما را بالا ببرد و ما را قادر به صادرات خدمات فنی مهندسی در دنیا بکند.

** برداشت از میادین مشترک مطلوب نیست/ تغییرات عمده برداشت از پارس جنوبی در اواسط سال آینده
وی پارس جنوبی را مهمترین میدان مشترکی دانست که از اولویت ویژه برخوردار است و پس از آن میدان های غرب کارون، میادین منطقه ایلام و میادین خلیج فارس است که باید به آن پرداخت.
زنگنه در خصوص وضعیت برداشت جمهوری اسلامی ایران از میادین مشترک نفت و گاز گفت: مردم قبول ندارند که مطلوب است و من هم نمی توانم بگویم مردم اشتباه می کنند؛ همه نگران برداشت ما از میادین مشترک هستند و این برداشت در مجموع برداشتی است که نمایانگر یک واقعیت است.
وزیر نفت قول داد تا پایان چهار سال فعالیت دولت یازدهم طرح ها و برنامه هایی خواهیم داشت که در پایان اجرای آن در وضعیت سربلندی باشیم.
وی در مورد مذاکره با قطری ها در ارتباط با برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: اگر قطری ها تمایل به انجام مذاکره داشته باشند از همین فردا ما مایلیم مذاکره کنیم، اما این روند به گونه ای است که هر وقت وضع ما خوب بوده قطری ها تمایل به مذاکره داشته اند، اما هر وقت وضع ما بد شده آنها خیلی علاقه نشان نمی دهند.
وزیر نفت ادامه داد: انسان باید در هر موردی قوی باشد تا بتواند حرفش را پیش ببرد؛ موضع ضعف موضع خیلی بدی است؛ باید در مذاکره در موضع قوی بود که این قوی بودن با حرف زدن نیست؛ قوی بودن این است که تولید بالا برود؛ من انتقادی به هیچ کدام از همسایه ها نمی کنم، مهم این است که انسان باید خودش به گونه ای رفتار کند که دیگران احترامش را نگه دارند.
وزیر نفت افزود: تولیدمان در پارس جنوبی به گونه ای پیش خواهد رفت که تا چند ماه آینده قطری ها می فهمند که وضعیت تغییر کرده است و از اواسط سال آینده تولیدمان خیلی تغییر خواهد کرد.

**باز شدن مسیر جدید صادرات گاز ایران به عمان
وزیر نفت با اشاره به دیدار وزیر انرژی عمان و مذاکرات انجام شده در ارتباط با صادرات گاز ایران به این کشور، گفت: موضوع همکاری های کوتاه مدت و دراز مدت صادرات گاز به عمان در دیدار با وزیر انرژی عمان مطرح شد.
زنگنه نتایج این مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد و گفت: به زودی تفاهم های انجام شده میان دو کشور به موافقت نامه و قرارداد خواهد رسید.

** جایگاه ایران در اوپک تضعیف شده است
زنگنه در پاسخ به پرسشی در خصوص جایگاه ایران در سازمان اوپک، گفت: این جایگاه تضعیف شده و تنها راه تقویت جایگاه کشور در اوپک بالا رفتن تولید و ظرفیت تولید است.
وی با تاکید بر این که ظرفیت مازاد بر تولید نفت در یک کشور همچون ارتشی است که برای موارد ضروری و نیاز بتواند از آن استفاده کند، گفت: هم اکنون جایگاه ما پایین آمده چرا که ظرفیت تولید و تولید ما کاهش یافته است.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی در ارتباط با دستیابی ایران به دبیر کلی اوپک، گفت: دبیرکلی اوپک برای من موضوعی فرعی و جزیی است چرا که این جایگاه تاثیری در تولید، قیمت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران نقشی ندارد؛ البته ما قبول نمی کنیم که دیگران حقوق ما را نادیده گرفته و به ما زور بگویند؛ همیشه ما روی این موضوع حساس بودیم و به همین دلیل هیچ گاه نگذاشته ایم آنهایی که به ما ظلم کرده اند دبیرکل اوپک شوند.
وزیر نفت اضافه کرد: رویه و واکنش ایران نسبت به این کشورها همچنان ادامه خواهد داشت، مگر اینکه علایم دیگری به ما بدهند که نشان دهنده تغییر دیدگاه شان نسبت به ما باشد.

** نفت ۱۰۰ دلاری آمریکا را در نفت خودکفا کرد
زنگنه قیمت کنونی نفت خام را بسیار مناسب ذکر کرد و گفت: قیمت بالای نفت دو اثر کوتاه مدت و بلند مدت دارد؛ سیاستمداران عموما از قیمت بالای نفت حمایت می کنند چرا که به سرعت مشکلات اقتصادی کشور را حل می کنند. هر چند در سالهای اخیر در زمان افزایش قیمت ها مشکلی برای ما پیش آمده است که نتوانسته ایم از این فرصت استفاده کنیم، اما قیمت بالا در دراز مدت باعث می شود سهم اوپک در بازار کاهش یابد و نفت های گران تر اقتصادی شده و وارد بازار شوند.
وزیر نفت دولت یازدهم افزود: آمریکا الان شیل گس و شیل اویل (ماسه های هیدروکربوردار) تولید می کند که این امر با نفت ۳۰ دلار اقتصادی نبود، اما با نفت ۱۰۰دلار اقتصادی شد؛ به این ترتیب آمریکا به عنوان بزگترین وارد کننده نفت اکنون به جایی رسیده که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا ادعا کرده که در سال ۲۰۱۶ صادرکننده نفت و گاز می شود و نیاز به واردات نفت نخواهد داشت. این موضوع یک تحول بزرگ در بازار انرژی دنیا است که تنها با نفت ۱۰۰ دلاری صورت گرفت؛ این موضوع منجر به کاهش وابستگی آمریکایی ها به نفت منطقه خواهد شد و علاوه بر مسایل اقتصادی، تاثیر زیادی بر مباحث ژئوپلتیک خلیج فارس دارد.
به اعتقاد زنگنه پس از حذف شدن آمریکا از بازار نفت دنیا، بالاترین تقاضای نفت در شرق آسیا، چین، هند و اقتصادهای نوظهور آسیای جنوب شرقی خواهد بود.
وزیر نفت اعلام کرد که با این حال ما از این قیمت ها و همچنین از وحدت و همکاری اوپک برای ثبات بازار و قیمت ها حمایت می کنیم و سیاست هایی که گذشته برای وحدت اوپک داشتیم را دنبال خواهیم کرد.
وی در ارزیابی توان داخلی برای حل مشکلات اقتصادی، گفت: از وضعیتی که پیش آمده است باید بخش خصوصی مان را تقویت کنیم و دولت به جایگاه سیاست گذاری خود برود و به بخش خصوصی کمک کند تا این بخش تقویت شود؛ فقط باید سعی کنیم فرصت هایی برابر بدون اینکه به کسی رانت بدهیم ایجاد کنیم.

** پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از نان شب هم واجب تر است
وزیر نفت در مورد احداث پالایشگاه های نفتی اظهار کرد: هر کاری که توجیه اقتصادی نداشته باشد، نباید انجام شود؛ معتقدم خیلی از پالایشگاه های ما توجیه اقتصادی داشت و ما برای آن مصوبه گرفتیم که در برنامه ۱۰ ساله ای که در سال ۱۳۸۴ تصویب شد اعلام شده بود که باید تا ۱۳۹۴ ظرفیت پالایشی کشور به ۲.۵ میلیون بشکه برسد.
زنگنه تاکید کرد که نباید گفت به هر قیمتی باید پالایشگاه ساخت؛ باید توجه کرد که پالایشگاه مد نظر همچون احداث پالایشگاه نفت فوق سنگین، پالایشگاه میعانات گازی، بهینه سازی پالایشگاه های اصفهان، اراک و آبادان اقتصادی باشد.
وزیر نفت دولت یازدهم در ارتباط با افزایش تولید بنزین در پالایشگاه های داخلی گفت: تا آخر سال جاری یا اوایل سال آینده مقداری به تولید بنزین در پالایشگاه بندرعباس و اصفهان اضافه می شود، اما در میان طرح های پالایشگاهی توجه ویژه ای بر پالایشگاه ستاره خلیج فارس وجود دارد.
وی معتقد است که تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس از نان شب هم واجب تر است چرا که با دستیابی به تولید روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه، وضعیت تولید و تامین بنزین کشور پایدار شده و حتی علاوه بر تامین نیاز داخلی، مازاد وجود خواهد داشت.
زنگنه افزود: این پالایشگاه مشکلات زیادی دارد که باید حل شود؛ نمی توان گفت تا چه زمان این پالایشگاه کارش تمام می شود چرا که خیلی وضعیت این طرح آشفته است.
وزیر نفت دولت یازدهم خاطر نشان کرد که هفته آینده بخشی از برنامه هایش پیگیری پالایشگاه ستاره خلیج فارس خواهد بود.

** اقتصاد مقاومتی از نگاه زنگنه
وزیر نفت با تاکید بر این که تمامی کارها در وزارت نفت اقتصاد مقاومتی است، گفت: از نگاه من تفسیر اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت این است که بتوانم از پارس جنوبی گاز بیشتری برداشت کنیم، نفت کوره را صادر کرده و سالانه ۱۸ میلیارد دلار به اقتصاد ایران تزریق کنیم، صادرات نفت را اضافه کرده ؛ سوخت مورد نیاز مردم و صنایع را تامین کرده و از میادین مشترک برداشت بیشتری داشته باشیم.
زنگنه تاکید کرد که اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت یعنی آنچنان توانایی برای دوستانمان در وزارت امور خارجه ایجاد کنم که بتوانند با قدرت با دیگران صحبت کنند نه از موضع کشوری که مرتب فشار به آن در حال اضافه شدن است.

** اقتصاد را باید به کمک نفت بزرگ کرد
وزیر نفت در پایان سخنان خود مناسبترین بخش برای درآمدهای حاصل از فروش نفت را صرف کردن درآمدهای نفتی در سرمایه گذاری های تولیدی با بازگشت مالی از سوی بخش خصوصی واقعی دانست و گفت: این کار جمهوری اسلامی ایران را برای آینده بیمه می کند و می تواند حوزه های پتروشیمی، فولاد و صنایع مختلف مرتبط با بخش های مختلف نفتی و غیرنفتی را شامل شود.
زنگنه با تاکید بر بزرگ شدن اقتصاد گفت: در یک اقتصاد ۴۰۰ میلیارد دلاری اگر ۱۵۰ میلیارد دلار به تولید نفت اختصاص یابد حدود ۴۰ درصدش نفت می شود، اما اگر اقتصاد ما یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار باشد و۲۰۰ میلیارد دلار به تولید نفت اختصاص یابد، حدود ۱۵ درصدش نفت است.
وی افزود: اگر در نفت درست سرمایه گذاری کنیم می توانیم با کمک آن اقتصاد را بزرگ کنیم و با رشد ۸ درصد جلو برویم. یک جهش در حرکت اقتصادی ایجاد کنیم و باید مشکلاتی که هست برداشته شود و اقتصاد بالای یک هزار میلیارد دلاری که در آن صورت وزن نفت کم می شود و بودجه دیگر اینقدر وابسته به نفت نیست و در آن زمان با کمک نفت تولید ناخالص را تسریع کنیم؛ وقتی ترکیه بدون درآمدهای نفتی می تواند با رشد خوب جلو رود پس ما می توانیم بهتر از اون عمل کنیم و مردم ما نشان دادند که نسبت به دیگران قدرت رقابت دارند.
انتهای پیام
منبع:
ایرنا

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار