صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403 - 18:44   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 318صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتجمعه، 26 مهر 1392 - 22:23
به مناسبت تجلیل از بنیانگذار ورزش رزمی هالا در اهر
ای خوشا خاک قره داغ خلد آیین است
ای خوشا خاک قره داغ خلد آیین استهمایش اهر شهر هالا به مناسبت سی و پنجمین سالروز ابداع هنر رزمی "هالا" با حضور میهمانان منطقه ای، استانی و کشوری در اهر برگزار شد و در این مراسم از استاداسماعیل ملک جهانی بنیانگذار ورزش رزمی هالا در کشور و جهان در زادگاه خودش « اهر » تجلیل شد . استاد ملک جهانی متولد سال 1340 در محله دباغخانه شهر اهر است. دوازده ساله بود که به ورزش رزمی روی می آورد و چنان پیش می رود که با نگاه و نگرش جدید به فکر ابداع شاخه نو در ورزش رزمی با تکیه بر فرهنگ ایرانی و اندیشه اسلامی می افتد
  

و با کوشش فراوان موفق می شود در سال 1357 هنر نو آورد و « هالا » را ابداع کند. در سال 1359 آموزش هالا همزمان در تبریز و اهر شروع می شود و در سال 1379 بالاخره فرزند شایسته ارسباران موفق می شود این ورزش را به ثبت برساند و سازمان تربیت بدنی وقت آن را رسمیت دهد. اکنون بیش از یکصد هزار نفر در ایران هالا را فرا گرفته اند و در چند کشور خارجی نیز آموزش داده می شود. تعداد هالاکاران در شهر اهر ـ زادگاه استاد ملک جهانی ـ نیز بیش از 10 هزار نفر است. (برای کسب اطلاعات بیشتر از این هنر رزمی به وبسایت رسمی هنر رزمی "هالا مراجعه نمایید)

اگر « شجاعت » اسم رمز و کلیدواژه تاریخ قراجه داغ است، « هالا» نمادی از این صفت برجسته است در صفحه اول ویژه نامه همایش در وصف ارسباران آمده است :

ای خوشا خاک قره داغ خلد آیین است 
آذربایجان سرایران است وارسباران سرآذربایجان.ارسباران با بیش از12 هزارکیلومتر مربع وسعت، هزار روستا و هر دو ایل عشایر استان آذربایجان شرقی را در خود دارد.
این منطقه از نظر ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی و ساختار فرهنگی و اجتماعی یک ناحیه در فلات آذربایجان به حساب می آید و با یکپارچکی فرهنگی و مدنی همچنان کلیت خود را حفظ کرده است.
تا پیش از سال 1314، « قره داغ » نام داشت و« قراجه داغ »  نیز خوانده می شد. با 18 محال معروفش حاکم نشین بوده و برای دولت ها در ادوار مختلف تاریخ کشور اهمیت خاص داشته است. تقسیمات سیاسی کشوری که انجام شد این منطقه با نام« شهرستان ارسباران» ویا «شهرستان اهر» وارد نقشه این تقسیمات شد ودر ادامه با ارتقای سطح مدیریتی برخی از بخشهای این منطقه شهرستانهای کلیبر،ورزقان،هریس،خداآفرین وهوراند نیز در آن تشکیل شدند وهم اکنون  شش شهرستان مستقل در این منطقه تشکیل شده وبرخی از بخش ها ودهستان ها و روستاهای آن به شهرستانهای همجوار مانند تبریز،جلفا،مرند،پارس آباد،گرمی ومشگین شهر الحاق شده است . این منطقه در دهه سی، بیش از چهارصد هزار نفر جمعیت داشته است و به دلیل نرخ بالای مهاجرت نه تنها افزایش جمعیت در آن رخ نداده ، بلکه در ادوار متعدد سرشماری همواره کاهش جمعیت نشان داده است.
منطقه ارسباران دارای توان های محیطی ، کشاورزی ، دامپروری، گردشگری ، باغداری  ومعدن می باشد وشهر اهر در مرکز آن نقش فعال بازرگانی در دوره قاجار داشته است. یکی از سه منطقه جنگلی کشور با عنوان « جنگل های ارسباران » در این منطقه واقع است که جزو میراث جهانی است.
همچنین این منطقه یکی از زون های بیست گانه معدنی کشور به حساب می آید و معادن متعدد مس وطلا در آن به مرحله اکتشاف و استخراج رسیده اند.
این منطقه دارای مراتع وسیع و زمین های کشاورزی و باغات گسترده است و فعال بودن بزرگ ترین میدان فروش دام زنده شمال غرب کشور در اهر نشانی از دیرینه دامپروری در این منطقه است. رودهای پر آب مانند، ارس ، اهرچای ، قره سو، کلیبر چای ، آجی چای و ... در آن جریان دارند.
این منطقه با دو کشور ؛ جمهوری آذربایجان و ارمنستان همسایه است و در سال های اخیر اقدامات موثری در بخش مرزی این منطقه (شهرستان خداآفرین) انجام شده  و این بخش از ارسباران به منطقه آزاد تجاری ارس ملحق شده است.
تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای این منطقه به ویژه اهر رخداد اقتصادی و فرهنگی مهمی بوده است و هم اکنون حدود 20 هزار دانشجو در این دانشگاه ها تحصیل می کنند.
عصر 21 مرداد سال 1391 وقوع زمین لرزه در بخش میانی ارسباران به وسعت 5 هزار کیلومتر مربع خسارت سنگینی براین منطقه وارد ساخت . در این زلزله 258 نفر جان باختند و2600 نفر مصدوم شدند.
حدود 50 هزار واحد مسکونی روستایی و شهری و واحدهای دامی و اماکن عمومی در این زلزله آسیب دیدند و بیش از 50 روستا به طور کامل تخریب شدند. این زمین لرزه بیش از هزار میلیارد تومان بر این منطقه خسارت وارد کرد.
در پی این رخداد ، مقام معظم رهبری به ارسباران آمدند و درجمع مسئولان فرمودند؛« ارسباران منطقه شجاعت است . مردم مومن ارسباران به شجاعت و رشادت معروف بوده اند. این را کسانی که با تاریخ آشنا هستند، می دانند». ایشان برتبدیل حادثه زلزله به سکوی جهش ارسباران تأکید کردند.

شایان ذکر است عارف و شاعر نامدار  ابوالقاسم نباتی اوشتبینی که در سال 1250 هجری قمری در بقعه شیخ شهاب الدین اهری به ریاضت مشغول بوده،این ابیات را با دست خط خویش در بقعه شیخ نوشته است:

ای خوشا خاک  قراداغ که خلد آیین است
بوسه گاه ملک و  مهبط  حور العین است
عرش با آن عظمت سجده کند بر خاکش
زانکه  آرامگه  شیخ  شهاب الدین  است

 

 

   
  

نظرات کاربران: 6 نظر (فعال: 3 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 3)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
خ
| 1392/7/28 - 15:04 |     1     0     |

با سلام خدمت آقای مهندس با دیدن مطالب فوق چند جمله ای از گذشته و آشنائی ام با این رشته عرض می کنیم .
انگار همین دیروز بود مهر ماه 1369 ، تبریز - چهار راه ملل متحد دبیرستان دهخدا - سال اول دبیرستان بودم که همکلاسهای اینجانب از بایشگاه رزمی نزدیکی مدرسه صحبت می کردند که استادی به نام اسماعیل ملک جهانی دارد و همه می گفتند که آوازه اش جهانی خواهدشد ، روزانه بعد از اتمام کلاسها به اتفاق تعدادی از همکلاسان با حضور در بایشگاه از نزدیک با هنر جویان این بایشگاه آشنا و شاهد هنرنماییهای استاد که آن موقع گاهی اوقات سر کلاس حدود ده الی پانزده دقیقه به شاگردهاش سخنرانی می کرد وبا بیان رسای خودش تذکرات معرفتی و ادبی و اخلاق ورزشی را گوشزد می کرد و همون زمان می گفتند ،آموزش مهارتهای رزمی برای نظامیها و کمیته ای ها بیشتر وقت استاد را به خود می گرفت و حتی رزم کاران دیگر رشته ها اعم از تکواندو کونک فوتوا از سلامتی و نظم و انضباط و مقرراتی و فلسفه معنوی این رشته سخن می گفتند ،اما آنچه را که باید در این جامعه که همه دم از خودکفائی می زنند به این رشته ورزشی که عصاره ورزشهای رزمی جهان و برگرفته از قرآن که شمه و خورشید روشنائی برای بشریت است ، بهاء ندادند و در تبریز زبان زد بود که اگر کسی هالاکار باشد و از این علم و روشنائی بهره ای برده باشد عصبانیت و دعوا برایش معنائی ندار د و به عبارت دیگر هالا برای هنرجویش آرامش می دهد ...................خلاصه بعد از این همه مدت و بییست و اندی سال معلوم می شود که این نابغه ورزشی و اسطوره و الگو و بروسلی ایرانی متعلق به منطقه قره داغ و ارسباران و شهرستان اهر می باشد ، آری الان طوری شده که هرکس دوسه روزی رفته بایشگاه تکواندو ،بشقاب چینی را برمی دارد و به زمین می اندازد و هرچه صدا دهد همان را به عنوان سبک انتخاب و راهی فیدراسیون می شود برای ثبت ، در این صورت نوابغی مثل استاد ملک جهانی بادیدن بازار کلاغان در بازار زرگری اعلان می کند که فقط وظیفه انسانی خود را انجام داده است و هیچ انتظاری ندارد ، بلی استاد ملک جهانی با چنین نبوغ علمی و ورزشی ریالی از وزارت ورزش و تربیت بدنی و فیدراسیون ورزشهای رزمی به ایشان در این راه کمک نشده است .................چرا و چرا نمی دانم................



احمد
| 1392/8/1 - 14:07 |     0     0     |

با سلام و تشکر از توجه شما به مسائل منطقه
بازهم اشاره به بحث زلزله شده ولی آقای مهندس در مورد آمار و ارقام زلزله اگر هر متن دولتی هزاران بار هم بنویسد و هر مسئولی هزاران بار بگوید و هزاران سایت هم منعکس کنند آمار واقعی تلفات بیشتر بوده و آمار بازسازی و خدمات و جبران خسارات کمتر. نه اینکه منکر خدمات انجام شده باشیم ولی زلزله بهانه ای شد برای استفاده برخی سیاسیون و سوءاستفاده عده ای سرمایه دار.
بازهم معذرت میخواهم چون به مطلب و منظور اصلی این نوشته ربطی نداشت.



دوست
| | 1392/8/3 - 20:21 |     0     0     |

با سلام خدمت مهندس دینی که فقط حرفهایش بدون عمل بوده وبس مهندس جان ما هم انسانیم ما هم خانواده داریم کمی به ما هم نظر کن الان قدرت دست شماست روزی از دستتان میره حسرت میخورید که کاش به افراد زیر دست خودت که ارکان نام دارد میرسیدی فقط یاد کن ارکان بیچاره را بخاطر خدا




نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار