صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
جمعه، 10 فروردین 1403 - 13:46   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 335صفحه نخست » اخبار ، یادداشت ها و مقالات برگزیدهپنجشنبه، 14 آذر 1392 - 00:12
کنترل سریع خشم لحظه ای
کنترل سریع خشم لحظه ایشاید بارزترین مصداق برای خشم لحظه ای، عصبانی شدن سرمربی یک تیم فوتبال از تصمیم داور مسابقه باشد. حتما این تصویر را از تلویزیون دیده اید زمانی که آقای مربی آرام روی نیمکت نشسته است ولی به یک باره و در پی سوت اشتباه داور دو متر از جایش می پرد و در حالی که خشم تمام وجودش را فرا گرفته است، به سمت داور مسابقه حمله ور می شود. البته خشم لحظه ای فقط و فقط مختص مربیان تیم های فوتبال نیست و بسیاری از ما در زندگی شخصی خود خشم لحظه ای را تجربه کرده ایم مانند زمانی که به هنگام رانندگی، راننده مقابل به یک باره جلوی خودروی ما می پیچد و ما برای نشان دادن خشم و عصبانیت خود دست خود را محکم روی بوق می گذاریم! خشم لحظه ای در خانه بسیاری از خانواده ها نیز حضور دارد و حتی یکی از اعضای اصلی آن شده است وقتی فرزند خانواده ناخواسته بطری نوشابه را وسط سفره چپه می کند، وقتی همسرمان کلیدهایش را فراموش می کند و پشت در بسته می ماند و ... همه جزو شرایطی است که در آن، گاه به یک باره خشمگین می شویم و سر دیگران فریاد می کشیم. اما چطور می توان این خشم لحظه ای را مهار کرد؟ دکتر رحیمی، روان شناس در گفت وگو با مجله زندگی ایده آل پیشنهادهایی برای کنترل خشم لحظه ای مطرح کرده است که در ادامه مطلب، بخش هایی از آن را می خوانید.
  



عصبانیت تان را توجیه نکنید
وقتی عصبی هستید، فکرتان خیلی مبالغه آمیز و بیش از حد هیجانی می شود. جایگزین کردن این افکار با افکار منطقی را تمرین کنید. مثلا به جای این که به خودتان بگویید «وای چقدر وحشتناک است، غیرقابل تحمل است، همه چیز خراب شده است و هیچکس به فکر نیست»، بگویید «بسیار ناامید کننده است اما برای همه ممکن است این اتفاق پیش بیاید، عصبانی شدن من چیزی را درست نمی کند، باید به فکر راه حل بود.»
وقتی با خودتان یا یک فرد دیگری حرف می زنید مراقب کاربرد لغاتی مثل «هرگز» یا «همیشه» باشید به کار بردن جملاتی مثل «هرگز شرایط درست نمی شود» یا «من همیشه مورد ظلم واقع می شوم» باعث می‌شوداحساس کنید که عصبانیت شما توجیه شده و فکر کنید که هیچ راهی برای حل مشکل تان وجود ندارد. همچنین باعث فراری دادن یا تحقیر افرادی می شوید که احتمالا تمایل دارند برای یافتن راه حل به شما کمک کنند. به خودتان یادآوری کنید که عصبانی شدن چیزی را درست نمی کند و به وسیله آن احساس بهتری پیدا نخواهید کرد حتی ممکن است بدتر هم بشوید.

با همه نجنگید
طبیعی است که وقتی مورد انتقاد هستید از خودتان دفاع کنید ولی نجنگید. در عوض به علت گفته شدن آن کلمات گوش کنید. پیامی که فرد می خواهد بدهد ممکن است نادیده گرفته شود و مشخص نشود. ممکن است لازم باشد خیلی صبر کنید و به زمانی برای تنفس احتیاج داشته باشید ولی اجازه ندهید که عصبانیت باعث شود کنترل بحث را از دست بدهید. با خونسردی می توانید از خراب شدن اوضاع جلوگیری کنید.

همان روش قدیمی را فراموش نکنید
شمردن تا ۱۰ یا فرستادن یک صلوات تنها برای کودکان و بچه ها نیست! هنگامی که در شرایطی قرار می گیرید که از چیزی عصبانی می شوید با شمردن آهسته از یک تا ۱۰ وقفه زمانی ایجاد کنید. حتی می توانید با خود قرار بگذارید که هر وقت عصبانی شدید ۳صلوات بفرستید و بعد تصمیم بگیرید، این کار باعث می شود تا احساس خشم اولیه تا حدودی فروکش کند. بعد از این کار اگر همچنان عصبانی بودید بهتر است از موقعیت یا فردی که شما را عصبانی کرده است کمی دور شوید تا بتوانید بر اعصاب خود مسلط شوید.

قبل از هر واکنشی فکر کنید
در شرایط عصبانیت ممکن است هر حرفی را بزنید یا حرکتی را انجام دهید که در شأن شما نباشد و زمینه پشیمانی شما را به وجود آورد. قبل از هرگونه صحبت کردن یا نشان دادن واکنش چند ثانیه فکر کنید که واکنشتان چه تصویری از شما می سازد، این مدت را می توانید با شمردن برای خود فراهم کنید تا فرصت تفکر بیابید.
مزیت دیگر این کار این است که به طرف دیگر نیز فرصت می دهید تا حرف یا اشتباه یا حرکت خود را جبران یا طرف سوم برای آرام کردن محیط کمک کند.

عصبانیت شما تأثیری ندارد
بخشودن شاید از قدرتمندترین ابزارهایی باشد که در اختیار بشر قرار داده شده است. اگر شاهد ناعدالتی یا ظلمی بوده اید و از وقوع آن خشمگین و عصبانی هستید، اجازه ندهید این احساس عصبانیت مدام در شما بزرگ و بزرگ تر شود و به احساس کینه تبدیل شود چرا که بیشتر از همه خودتان آسیب خواهید دید.
تمام موقعیت ها را به همان بی عدالتی تعمیم ندهید و فکر نکنید همه دنیا بسیج شده اند که حق شما را نابود کنند. برخورد با بی عدالتی ها را به مراجع قانونی بسپارید و خودتان سعی کنید با بخشیدن آرامش پیدا کنید، مسلما با عصبانیت شما چیزی حل نخواهد شد. بسیار غیرمنطقی است که انتظار داشته باشید همه، در تمام شرایط طبق خواسته های شما عمل کنند.

نفس عمیق بکشید
اگر در یک موقعیت تنش زا بوده باشید متوجه شده اید که به طور سطحی نفس می کشید، این نفس کشیدن های سطحی ناشی از استرس است که در آخر به عصبانیت شما هم منجر می شوند. اگر یاد بگیرید نفس عمیق بکشید با دیافراگم نفس کشیدن اضطراب عمومی را از خود دور می کنید، فشار خون تان پایین می آید و ضربان قلب تان منظم می شود.از آن محیط فاصله بگیرید، چشمان تان را ببندید و نفس عمیق بکشید، سعی کنید صدای تنفس تان را در حال دم و بازدم بشنوید، ذهن خود را ببندید، اجازه ندهید هیچ صدای دیگری را غیر از تنفس تان بشنوید، نفس های آرام و عمیق بکشید، ضربان قلب تان آرام تر می شود و عصبانیت فروکش می کند.

قبل از پاسخ دادن فکر کنید
افراد عصبی اغلب با شتاب نتیجه می گیرند و برخی از این نتیجه گیری ها می تواند کاملا نادرست باشد، اگر شما در یک بحث پرهیجان حضور دارید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که سرعت پاسخ دادن خود را کم کنید و به پاسخ هایی که می خواهید بدهید خوب فکر کنید.
هر چیزی که به فکرتان می رسد را به زبان نیاورید بلکه صبر کنید و در مورد آن چه که می خواهید بگویید خوب فکر کنید. در همان موقع به حرف های طرف مقابل هم به دقت گوش کنید و قبل از پاسخ گفتن به خودتان فرصت فکر کردن بدهید.


ارسال به بخش: مدیر سایت

توسط: سعید پولادساده

   
  

نظرات کاربران: 1 نظر (فعال: 1 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
همکار
| 1392/9/14 - 18:59 |     0     0     |
واقعا تو این دوره زمونه با این همه استرسهای عصبی و دغدغه های فکری میشه عصبانی نشد؟ ما هممون هر روز چندین و چندبار به شدت عصبانی میشویم و نتیجه تمام این عصبانیتها این میشود که بالاترین آمار سکته را در بین تمام مردم دنیا داریم


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار