صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
جمعه، 10 فروردین 1403 - 13:54   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 608صفحه نخست » اخبار ، یادداشت ها و مقالات برگزیدهشنبه، 20 دی 1393 - 00:59
بررسی تاثیر بهره گیری مدیران دولتی از اطلاعات همزمان حسابداری
بدون تردید اطلاعات حسابداری به صورت گسترده و توسعه یافته امروزی نکته اصلی اتکاء مدیران و مسئولین شرکتها و سازمانها و تمامی بنگاههای اقتصادی وغیر انتفاعی می باشد . کیفیت و نحوه ارائه این اطلاعات همواره بیش از این موضوع اصل تصمیم گیریهای مورد چالش بوده است.هدف این پژوهش ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه ها و زمان بندی طرح ها می باشد که با استفاده از پرسشنامه توزیع شده بین 100 نفر از مدیران دستگاه های اجرایی استان هرمزگان به این نتیجه رسیدیم که بین ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه و زمان بندی مناسب طرحها رابطه معناداری وجود ندارد وبین ارائه اطلاعات حسابداری دولتی و هزینه های اجرائی پروژ های عمرانی دستگاهای دولتی و زمان اجرای پروژه های عمرانی رابطه معنا داری وجود دارد.
  
بررسی تاثیر بهره گیری مدیران دولتی از اطلاعات همزمان حسابداری چاپ فرستادن به ایمیل
جمعه, 19 دی 1393 ساعت 16:02

بررسی تاثیر بهره گیری مدیران دولتی از اطلاعات همزمان حسابداری در کاهش هزینه و زمان اجراء پروژه های عمرانی دستگاه های اجرایی استان هرمزگان

چکیده: بدون تردید اطلاعات حسابداری به صورت گسترده و توسعه یافته امروزی نکته اصلی اتکاء مدیران و مسئولین شرکتها و سازمانها و تمامی بنگاههای اقتصادی وغیر انتفاعی می باشد . کیفیت و نحوه ارائه این اطلاعات همواره بیش از این موضوع اصل تصمیم گیریهای مورد چالش بوده است.هدف این پژوهش ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه ها و زمان بندی طرح ها می باشد که با استفاده از پرسشنامه توزیع شده بین 100 نفر از مدیران دستگاه های اجرایی استان هرمزگان به این نتیجه رسیدیم که بین ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه و زمان بندی مناسب طرحها رابطه معناداری وجود ندارد وبین  ارائه اطلاعات حسابداری دولتی و هزینه های اجرائی پروژ های عمرانی دستگاهای دولتی و زمان اجرای پروژه های عمرانی رابطه معنا داری وجود دارد.

کلید واژه: اطلاعات حسابداری،پروژه های عمرانی،عملکرد مدیران، اطلاعات مالی

مقدمه :
بدون تردید اطلاعات حسابداری به صورت گسترده و توسعه یافته امروزی نکته اصلی اتکاء مدیران و مسئولین شرکتها و سازمانها و تمامی بنگاههای اقتصادی وغیر انتفاعی می باشد . کیفیت و نحوه ارائه این اطلاعات همواره بیش از این موضوع اصل تصمیم گیریهای مورد چالش بوده است . واحد های بزرگ و صنعتی و تجاری از شاخص های مالی و حسابداری به عنوان علائم نشان دهنده صحت و سلامت سازمانهای مربوطه بهره می گیرند در این تحقیق سعی شده است تا نقش ارائه اطلاعات حسابداری دولتی و تحلیلهای مالی موثر و واقعی در عملکرد مدیریت پروژهای عمرانی دستگاهای دولتی مورد بررسی و آزمون قرار می گیرد و سوالاتی که محقق در انجام این تحقیق به دنبال پاسخگویی با آنها می باشد پس از بررسی اطلاعات مربوطه و انجام پیشینه تحقیق به صورت فرضیه تهیه و تدوین گردد .   
امروز بنگا ههای بزرگ صنعتی , خدماتی و تجاری که در سطح جهانی فعالیت می کنند با یک دید ذاتی به شاخص های مالی و حسابداری می نگرند و اطلاعات مناسب مالی همواره به منزله چشم بینای مدیران مجموعه ها  بوده  و  تمامی مدیران موفق و توانا به اهمیت بلا منازع این اطاعات واقف اند . امکان ارائه لحظه به لحظه گزارشات مالی توان تصمیم گیری سریع و اخذ تصمیمات حیاتی را برای مدیران ارشد بنگا هها فراهم کرده است و بنگاههای بخش خصوصی با تکیه بر گزارش های مالی و درپیش گرفتن راهکارهای موثر همواره در میدان رقابت جهانی به سوی تعالی گام بر می دارد در این میان علی رغم تفاوت اهداف بنگا ههای خصوصی  و دولتی ، بخشهای دولتی نیز به همان اندازه بلکه بیش از آن نیازمند توجه به اطلاعات و گزارشات مالی می باشند . متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم توانایی اکثر مدیران دولتی در تجزیه و تحلیل و بهره برداری از گزارشات مالی این موضوع مغفول واقع شده و موجب کاهش بهروری و افزایش هزینه به ویژه در طرحهای عمرانی و اجتماعی می گردد .
امروزه نقش حسابداری واهمیت آن در تحقق اهداف سازمانها به هیچ کس پوشیده نیست . برنامه های دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه و توسعه اقتصادی مستلزم اجرای طرح ها و پروژه های زیر بنایی عظیمی است که مبالغ قابل توجهی لازم است که می توان با یک سیستم کارآمد حسابداری تاثیر مهمی در تصمیم گیریهای مدیریت ، برنامه ریزی بهتر برای بهبود سریعتر وضعیت اقتصادی جامعه و بهره گیری بیشتر از منابع و امکانات  به همراه داشته باشد که این موضوع پایه و اساس تصمیم گیری در توسعه جوامع مختلف را  تشکیل می دهد .بهبود روشها و تعالی سیستم های مدیریتی و تصمیم گیری در سازمانهای دولتی و مدیریت و راهبرد پروژه های عمرانی که بخش مهمی از بودجه کشور را به خود اختصاص می دهد از موضوعات با اهمیت کشور به حساب آمده و تبعات اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سیاسی ناشی از اجرای این طرح ها  بر کسی پوشیده نیست . زیرا با استفاده و مصرف بهینه از منابع مورد نیاز امکان توسعه این قبیل پروژه ها فراهم شده و جامعه از مزایای آنها بیشتر بهره مند می گردد .. سرمایه گذاری های زیر بنایی در کشور نظیر سدها ، پلها ،  جادها نیروگاههای تولید انرژی مراکز آموزش عالی و ... برای ایجاد ساختاری مطمئن از اهمیت خاصی برخوردار است .
سوالات تحقیق :
1) آیا نحوه ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه ها و زمان بندی طرح ها موثر است؟   
2) آیا ارائه اطلاعات حسابداری دولتی باعث کاهش هزینه های اجرائی پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی می شود ؟
3) کنترل فنی مسائل مالی طرحها و گزارش دهی همزمان در طول طرح چه تاثیری بر کاهش هزینه و بهبود و اجرای طرحها دارد ؟
4) آیا ارائه اطلاعات حسابداری دولتی باعث کاهش زمان اجرای پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی می شود؟  
فرضیه های تحقیق :
فرضیه اول: ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه و زمان بندی مناسب طرحها موثر است.

فرضیه دوم: ارائه اطلاعات حسابداری دولتی باعث کاهش هزینه های اجرائی پروژ های عمرانی دستگاهای دولتی میشود . 
فرضیه سوم: کنترل فنی مسائل مالی طرحها و گزارش دهی همزمان در طول طرح برکاهش هزینه ها و بهبود و اجرای طرحها تاثیر مثبت دارد .  
فرضیه چهارم: ارائه اطلاعات حسابداری دولتی و توجه ویژه به آنها باعث کاهش زمان اجرای پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی می شود .

 

متغییرهای تحقیق :
در تحقیق فوق علت و معلولهای فرضیه تحقیق به عنوان متغییرهای تحقیق می باشندکه میتوان به صورت زیر بیان نمود.                                                                      
♦ اطلاعات مالی صحیح وباکیفیت وگزارش دهی مالی همزمان در پروژه های عمرانی را میتوان بعنوان متغیر مستقل در نظر گرفت.                                                            
♦ اطلاعات حسابداری دولتی نیز که خود یک متغییر مستقل است به عنوان متغییر کنترل ارائه می گردد .
♦ کنترل فنی مسائل مالی طرح ها نیز یک متغیر مستقل بوده که شدت آن توسط پژوهشگر در تحقیق تعدیل یافته و به عنوان متغیر تعدیل کننده در نظر می گیریم.                                
♦ شرایط آب و هوایی ، افزایش ناگهانی وغیر قابل پیش بینی قیمت بعضی از مصالح مورد استفاده در پروژه ها و ... نیز که یک متغییر مستقل است میتوان به عنوان یک متغییر مزاحم در نظر گرفت زیرا که شناسائی آنها ازقبل ممکن نمی باشد .                                            
♦ متغییرهای دیگری نیز وجود دارند که متاثر از سایر متغییرها هستند و از جمله آنها می توان ، نظارت بر اجرای طرحهای عمرانی ، عملکرد صحیح پیمان کارهای پروژه ، تخصیص به موقع بودجه های عمرانی و ... اشاره نمود که اینها نیز به عنوان متغیرهای وابسته در نظر گرفته شود.
تعاریف مفهومی و عملیاتی واژگان کلیدی :
تعاریف لغت نامه ای
▪ هزینه : خرج ، مقابل دخل و درآمد
▪ اطلاعات مالی : آن چیزهای که در جهت اجرای یک پروژه لازم است بدانیم
▪ گزارش دهی : ارائه دادن اطلاعات کارهی انجام گرفته توسط شخص مسئول
▪ زمان بندی : یعنی تعیین محدوده زمانی جهت اجرای یک کار یا پروژه
▪ دستگاههای دولتی : سازمانها ونهادهای اجرای که از بودجه کل کشور استفاده می کنند
و خدماتی ارائه می دهند .
▪ پروژه : یک طرح اجرائی
تعاریف عملیاتی یا کاربردی
▪ هزینه ها : مبالغی که بابت مواد اولیه ، مصالح مورد نیاز ، دستمزد و هزینه های سربار جهت اجرای یک طرح یا پروژه عمرانی پرداخت میشود در تحقیق فوق می خواهیم روشهایی که میتواند باعث کاهش این هزینه ها و صرفه جویی در بودجه گردد را بررسی نماییم .
▪ گزارش دهی اطلاعات مالی : یعنی در واقع ارائه موارد مورد نیاز مالی در حین اجرای پروژه ها و حتی قبل از آغاز پروژه می باشد که ارائه اطلاعات مالی با کیفیت و بموقع ، می تواند باعث کاهش مقدار زیادی از هزینه ها گردد و منجر به کاهش در بودجه مصرفی در پروژه ها شده و از طریق صرفه جویی می توان پروژه ها و طرحهای بیشتری را اجرا نمود و کیفیت و کارائی طرحها بهتر و بالاتر باشند .
▪ حسابداری دولتی : عبارت است از کلیه عملیات مربوط به تجزیه و تحلیل ، ثبت ، طبقه بندی ، گزارش دهی و تفسیر فعالیت های دولتی که با رعایت قوانین و مقررات مالی و اصول و موازین متداول حسابرسی دولتی انجام میشود .  
▪ طرح عمرانی : مجموعه عملیات و خدمات مشخص است که بر اساس مطالعات فنی و اقتصادی   و ... توسط دستگاه اجرایی انجام می شود ، طی مدت معیین و با اعتبار معین
▪ زمان بندی مناسب : در اجرای پروژه های عمرانی زمان بندی مناسب بسیار مهم بوده زیرا اگر طرحی در زمان در نظر گرفته شده اجرا نشود حتما دارای هزینه های اضافی خواهد بود و همچنین در زمان مورد نیاز و مشخص نیز قابل بهره برداری و استفاده نخواهد شد .
▪ دستگاههای دولتی : در اینجا در اصل منظور این است که چگونه میتوان روشی را در پیش گرفت که از انجام هزینه های اضافی در یک پروژه در دست اجرای یک واحد یا سازمان دولتی که از بودجه کشور استفاده می کند کاهش و جلوگیری نمود یعنی هر سازمان دولتی دارای بودجه های خاص خود در جهت اجرای اهداف سازمان است که می بایست به نحو احسن و با کمترین هزینه نسبت به اجرای آنها اقدام نماید
قلمرو زمانی و مکانی تحقیق :
مکان تحقیق : استان هرمزگان  
زمان تحقیق : سه ماهه سوم سال 93

حسابداری چیست ؟
حسابداری عبارت است از مجموعه قواعد و روشهای است که با به کار گیری آنها , اطلاعات مالی و اقتصادی یک موسسه , گردآوری , طبقه بندی و به شکل گزارشهای حسابداری تلخیص میشود و برای تصمیم گیری در اختیار اشخاص ذینفع قرار می گیرد .
سیستم های حسابداری :
سیستم حسابداری در یک سازمان استقرار می یابد تا از طریق :

الف – نسبت کردن معاملات روزمره
ب – طبقه بندی کردن این معاملات به گروههای همگن
ج- خلاصه کردن این اطلاعات در گزارشهای حسابداری
اطلاعات مورد نیاز را در اختیار تصمیم گیرندگان قرار دهد . استقرار سیستم حسابداری کارآمد در یک سازمان می تواند اطلاعات بیشتری را به سرعت در اختیار مدیران و صاحبان سرمایه قرار دهد .     
طراحی سیستم های  حسابداری رشته ای است که فعالیت آن طراحی و روشی و دستورالعمل ها ، فرمها و دفاتر مورد استفاده جهت ثبت و نام گذاری و پردازش اطلاعات مالی است امروزه شرکتها و موسسات مشاوره ای و طراحی سیستم ، سیستم های نرم افزاری آماده عرضه می کنند که به کمک آنها می توان بسیاری از عملیات حسابداری را با استفاده از رایانه ها انجام داد .
تعریف حسابداری دولتی و لزوم آن :  حسابداری دولتی عبارت است از کلیه عملیات مربوط به تجزیه  ، تحلیل ، ثبت  ، طبقه بندی ، تلخیص ، گزارش دهی و تفسیر فعالیت های دولتی که با رعایت قوانین و مقررات مالی و اصول و موازین متداول حسابرسی دولتی انجام می شود .  
نظر به این که کلیه فعالیتهای مالی و دستگاههای اجرائی ، می بایست به موقع در دفاتر دستگاههای اجرائی ثبت شود و نیز گزارشات مالی در مواعد مقرر , تهیه و تنظیم و نسخه اول آن جهت رسیدگی به دیوان محاسبات کشور و نسخ دوم آن پس از تایید دیوان محاسبات جهت تهیه و تنظیم صورت حساب عملکرد بودجه کل کشور به وزارت امور اقتصادی و دارائی ارائه شود , تا وزارت مزبور در مهلت تعیین شده , نسبت به تهیه صورت حساب مذکور اقدام و آن را از طریق دیوان محاسبات کشور به مجلس شورای اسلامی و از این طریق به استحضار ملت ایران برساند , لذا عملیات و حسابداری به هنگام , از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
کاربرد واهداف حسابداری دولتی :
1 – اعمال نظارت و کنترل مالی بر مخارج در جهت نیل بر برنامه های از پیش تعیین شده هر یک از دستگاههای اجرایی که به نحوی از انحا از بودجه کل کشور استفاده می کنند , به منظور حسن اجرای بودجه و تامین هماهنگی لازم در اجرای مقررات مالی و محاسباتی توسط  وزارت امور اقتصادی و دارئی .
2 – اعمال نظارت و کنترل های لازم به منظور حفظ و حراست و نگهداری حساب اموال دولتی هر یک دستگهای اجرایی توسط امور اقتصادی اعتبار
3 – تهیه و تنظیم ارائه حساب برابر قوانین مقررات توسط هر یک از ذیحسابهای دستگاههای اجرایی
4 – تهیه و تنظیم صورت حساب عملکرد سالانه بودجه کلسیم کشور
5 – ارائه صورت حساب عملکرد سالانه دولت به هیئت وزیران
6 – استفاده از اعداد و ارقام مندرج در صورت حساب عملکرد بودجه کل کشور ، در راستای مطالعات و بررسیها و تحلیلهای آماری انحصاری کشور در سطح کلام ، توسط بانک مرکزی و محققان ویژه صنعتگران
حسابداری طرح های عمرانی :
در حال حاضر در وزارتخانه ها وموسسات و شرکتهای دولتی ایران ،حساب دریافت وپرداخت و وجوه عمرانی بر مبنای تصدی تعدیل شده طراحی و به صورت جداگانه نگهداری می گردد وصرف نظر از نارساییهایی موجود ، اطلا عات مورد نیاز مراجع قانونی یا مدیران دستگاهها را تا حدی فراهم می نمایند.
در برخی از کشورها بودجه وطرح های عمرانی به صورت سه ساله ، پنج ساله وده ساله تنظیم سهمیه اعتبار هر یک از سالها تکمیل پروژه بر اساس پیش بینی پیشرفت کار در بودجه سالانه منظور و به تصویب مراجع قانون گذار میرسد . در این قبیل کشورها مصرف اعتبارات سالانه پروژه ها و طرحهای عمرانی محدود به سال مالی مورد عمل بودجه نبوده و هر مقدارکه از اعتبار سالانه تا پایان سال مالی مریوط به مصرف نرسد ، در سال بعد به همراه سهمیه اعتبار سال بعد قابل مصرف می باشد در برخی کشورها از جمله ایران اعتبار مورد نیاز طرحهای عمرانی را که مدت آنها از یک سال مالی تجاوز می کند تعیین و به تصویب می رسانند و دستگاههای دولتی می توانند درحدود اعتبارات سالانه طرح ، تامین اعتبار و هزینه نمایند ( ماده 20 قانون و بودجه ) . بر پایه این روش اعتبار کلسیم طرح عمرانی در بودجه اولین سالی که طرح یا پروژه عمرانی در آن منظور می شود به تفکیک سالانه تعیین و دستگاه دولتی مجری طرح یا پروژه است که چار چوب اعتبار سالانه نسبت به اجرای طرح با پروژه اقدام نماید . به موجب قانون اصلاح مواد 63 و 64 قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 15 / 12 / 79 مجلس شورای اسلامی ، مانده مصرف نشده وجوه دریافتی تا پایان سال قبل ، بایستی حداکثر تا تاریخ دهم مرداد ماه سال بعد به حساب مربوطه خزانه برگشت شود لذا اعتبارات عمرانی مصرف نشده سالانه دستگاههای دولتی ایران در سال بعد قابل مصرف نخواهد بود .
با توجه به مطالب فوق ، دستگاههای دولتی اجرا کننده طرحهای عمرانی مکلفند با استفاده از حسابهای بودجه در سیستم حسابداری مورد عمل ، نسبت به کنترل اعتبارات عمرانی هر سال مالی اهتمام ورزند .
بخش عمده اعتبارات مربوط به بودجه عمرانی به مصرف احداث ساختمانها ، راهها ، نیروگاهها و غیره می دهند که دوره تکمیل آنها معمولا از یک سال مالی تجاوز می کند بنابراین تعیین میزان هزینه تمام شده هر طرح با پروژه عمرانی که اجرای آن از یک سال مالی تجاوز می نماید از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار بوده و سیستم حسابداری مربوط به حساب مستقل وجوه عمرانی بایستی به نحوه طراحی گردد که هزینه تمام شده هر طرح با پروژه عمرانی ، در پایان دوره تکمیل از دفاتر حسابداری قابل استخراج باشد .
برای نگهداری حساب طرحها با پرژه های عمرانی که مدت تکمیل آنها از یک سال مالی تجاوز می نماید می توان به دو طریق زیر عمل نمود :
1 – نگهداری حساب دارائیها ثابت برای پروژه های عمرانی مانند ساختمان
2 – استفاده از حساب انتطامی ( طرح در دست اقدام ) برای نگهداری هزینه تمام شده طرح یا پروژه های عمرانی مانند جاده ها .
طرح عمرانی :
منظور مجموعه عملیات و خدمات مشخص است که بر اساس مطالعات توجیهی فنی و اقتصادی یا اجتماعی که توسط دستگاه اجرای انجام می شود طی مدت معیین و با اعتبار معیین برای تحقیق بخشیدن به هدفهای برنامه عمرانی پنج ساله به صورت سرمایه گذاری ثابت شامل هزینه های غیر ثابت وابسته در دوره مطالعه و اجرا و یا مطالعات اجرا می گردد و تمام یا قسمتی از هزینه های اجرای آن از محل اعتبارات عمرانی تامین می شود و به سه نوع انتفاعی و غیر انتفاعی و مطالعاتی تقسیم می گردد .
الف – طرح عمرانی انتفاعی
منظور طرحی است که در مدت معقولی پس از شروع به بهره برداری علاوه بر تامین هزینه های جاری و استهلاک سرمایه ، سود متناسبی به تبعیت از سیاست دولت را نیز عاید نماید .
ب – طرح عمرانی غیر انتفاعی
منظور طرحی است که برای انجام برنامه های رفاه اجتماعی و عملیات زیر بنایی و یا احداث ساختمان و تاسیسات جهت تسهیل کلیه وظایف اجرا می گردد و هدف اصلی آن حصول در آمد نمی باشد .
پ – طرح مطالعاتی
منظور طرحی است که بر اساس قرارداد بین سازمان و با سایر دستگاههای اجرائی با موسسات عملی و یا مطالعاتی متخصص برای بررسی خاص اجرا می گردد .
روند عملیات پروژه :
1 – مطالعات مقدماتی طرح
2 – ارجاع کار به پیمانکار
3 – انعقاد قرار داد
4 – اجرای کار
نهادهای مجری و بهره بردار :
منظور دستگاهی است که پس از اجرا و تکمیل طرح عمرانی طبق قوانین و مقررات مربوط موظف به بهره برداری و نگهداری از آن می گردد .
متدولوژی تحقیق
تحقیقی که انجام داده یم ، به صورت کمی و کیفی بوده که از لحاظ کمی رابطه میان متغییر ها و تاثیر آنها بر روی یکدیگر را با استفاده از روشهای آماری انجام داده ایم و از لحاظ کیفی ، با استفاده از روش مشاهده به صورت مستقیم با مسئولین تماس برقرار نموده و دست به جمع آوری اطلاعات نموده ایم . بطور کلی از روش میدانی و کتابخانه ای استفاده نموده ایم که در روش میدانی هیچ نوع دستکاری بر روی متغییرها را انجام نداده ایم و تنها به ارتباط و تعامل آنها پرداخته ایم و در روش کتابخانه ای ما منابع و مطالبی که در ارتباط با موضوع تحقیق بوده جمع آوری کرده و مورد استفاده قرار داده ایم .

جامعه آماری ، حجم نمونه و روش نمونه برداری
جامعه آماری : جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران دستگاه های اجرایی استان هرمزگان  بوده است  .
نمونه آماری : از بین مدیران دستگاه های اجرایی  ، 50 نفر را به صورت غیر احتمالی انتخاب نموده ایم .
روش نمونه برداری : در این تحقیق از روش نمونه برداری تصادفی ، روش اتفاقی (Accidenta ) و یا همان روش در دسترس (Accessible ) را مورد استفاده قرار داده ایم .
وسیله و روش جمع آوری اطلاعات
روش جمع آوری اطلاعات : در این تحقیق ، روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه می باشد که دارای 20 سوال است و از نوع بسته و بدون نام است و به صورت خود ساخته می باشد . در این پرسشنامه جواب سوالات با صورت دو گزینه ای ( بلی – خیر ) طراحی شده و همچنین بدلیل محدودیت های جامعه آماری در قسمت اول پرسشنامه ، سوالات مربوط به جنسیت و سطح سواد و ... را در نظر نگرفته ایم و تنها جواب سوالات دو گزینه ای را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم .
وسایل تحقیقی : پرسشنامه ، کتابها ، سایت اینترنتی .      
تجزیه و تحلیل یافته ها  :

فرضیه اول :ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه و زمان بندی مناسب طرحها موثر است .

خیر

بله

سوال

16

34

1

19

31

2

21

29

4

8

42

8

11

39

12

75

175

جمع

سوالات : 1 و 2 و 4 و 8 و 12

 

 

 

 

 

نتیجه این فرضیه معنی دار نیست و کاربرد ندارد .

فرضیه دوم : ارائه اطلاعات حسابداری دولتی باعث کاهش هزینه ای اجرائی پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی  می شود .

خیر

بله

سوال

23

27

3

22

28

9

36

14

10

26

24

13

13

37

16

120

130

جمع

سوالات : 3 و 9 و 10 و 13 و 16

 

 

 

نتیجه : این فرضیه معنی دار است و کاربرد دارد .

 

فرضیه سوم : کنترل فنی مسائل مالی طرحها و گزارش دهی همزمان در طول طرح بر کاهش هزینه و بهبود و اجرای طرحها تاثیر مثبت دارد .

سوالات : 6 و 7 و 15 و 17 و 20

خیر

بله

سوال

10

40

6

37

13

7

38

12

15

25

25

17

23

27

20

133

117

جمع

 

 

 

 

نتیجه : این فرضیه معنی دار است و کاربرد دارد .

فرضیه چهارم : ارائه اطلاعات حسابداری دولتی و توجه ویژه به آنها باعث کاهش زمان اجرای پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی می شود

سوالات : 5 و 11 و 14 و 18 و 19

خیر

بله

سوال

32

18

5

38

12

11

8

42

14

20

30

18

11

39

19

109

141

جمع

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نتیجه : این فرضیه معنی دار است و کاربرد دارد .

نتیجه گیری و پیشنهادات

 

نتیجه گیری :

نتیجه تحقیق انجام شده بر روی مدیران دستگاه های اجرایی استان هرمزگان  نشان داد که با انجام اصلاحات لازم در سیستم حسابداری دولتی به ویژه تغییر نگرش مدیران به موضوع می توان با بهره گیری از متخصصان امر به عنوان مشاوره و ناظر در طرحهای عمرانی دولتی ، استفاده از نیروی انسانی ماهر ، آموزش صحیح نیروهای موجود ، ارتباط نزدیکتر بخش های گزارشگری مالی و مدیریت طرحها و گزارش لحظه به لحظه پیشرفت کار را از منظر حسابداری ضمن پیشگیری از افزایش هزینه های احتمالی با کاهش زمان و هزینه میزان بهره بری و کارایی در اجرای پروژه را افزایش داد .

 

پیشنهادات :

 

پیشنهاد برای مسئولان و محققان :

1 ) پژوهشگران می توانند این تحقیق را بروی مدیران دستگاه های غیر دولتی انجام دهند و نتایج به دست آمده از گروههای مختلف را با هم مقایسه کنند .

2 ) توصیه می شود که متغیر روشهای تاثیر بهره گیری مدیران از اطلاعات همزمان حسابداری با متغییر رشته های مختلف یا با گرو ههای مختلف و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای مجددا مورد بررسی قرار گیرند

3 ) شایسته است که نتایج این قبیل پژوهش ها در مراکز دولتی مختلف فرستاده شود تا از مطالب آنها همه مسئولان استفاده کرده و در جهت رفع مشکلات کوشا تر باشند  .

محدودیت های تحقیق :

در تهیه و نوشتن تحقیق معمولا پژوهشگر ممکن است با مشکلات و موانعی مواجه گردد که در این قسمت برخی از محدودیتها و موانع تحقیق خود را بیان می کنم :

•  عدم ارائه اطلاعات لازم و مناسب با تحقیق

•  محدودیت ارائه اطلاعات بودجه ای سازمان ( بودجه تخصیصی برای هر پروژه )

•  عدم ارائه اطلاعات در خصوص هزینه های صورت گرفته توسط سازمان

•  عدم امکان مصاحبه حضوری

•  عدم گزارش دهی مالی همزمان با طرحهای عمرانی

فهرست منابع و ماخذ :

1 – دادگر یدا...  _ رحمانی تیمور _ اقتصاد خرد و کلان

2 _ استانداردهای حسابداری _ نشریه شماره 160 سازمان حسابرسی

3_ صورتهای مالی اساسی نشریه شماره 76 سازمان حسابرسی

4_ فروستون _ مدیریت مالی _ سازمان حسابرسی

5_ سایت های اینترنتی مرتبط

 

 

 

 

 

 

« پرسشنامه »

سن ............. جنسیت .............. رشته تحصیلی ....................ورودی ................

این پرسشنامه برای بررسی تاثیر بهره گیری مدیران دولتی از اطلاعات همزمان حسابداری در کاهش هزینه و زمان اجراء پروژه های عمرانی تنظیم شده است . خواهشمند است به دقت به سوالات پاسخ داده شود .                                                                                                                                            با تشکر

ردیف

سوالات پرسشنامه دو گزینه ای می باشند .

بلی

خیر

1

آیا استفاده از اطلاعات مالی و حسابداری دولتی توسط مدیران در پیشرفت پروژه های عمرانی می تواند موثر باشد ؟

 

 

2

آیا نحوه ارائه اطلاعات مالی و کیفیت آنها بر عملکرد مدیران پروژه های عمرانی موثر است ؟

 

 

3

آیا ارائه اطلاعات حسابداری دولتی باعث کاهش هزینه های اجرائی پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی می شود ؟

 

 

4

آیا نحوه ارائه اطلاعات مالی و کیفیت انها بر زمان بندی مناسب پروژه های عمرانی دستگاهای دولتی می تواند موثر باشد ؟

 

 

5

آیا ارائه اطلاعات حسابداری دولتی باعث کاهش زمان اجرائی پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی میشود ؟

 

 

6

آیا کنترل فنی مسائل مالی طرحها و گزارش دهی همزمان در طول طرح می تواند باعث کاهش هزینه های اجرای طرحها شود ؟

 

 

7

آیا استفاده از اطلاعات مالی می تواند باعث صرفه جویی در هزینه ها گردد ؟

 

 

8

آیا آشنایی مدیران واستفاده از اطلاعات مالی میتواند موجب استفاده بهینه ومناسبتر از بودجه های عمرانی گردد؟

 

 

9

آیا جایگزین نمودن مدیریت علمیبه جای مدیریت سنتی می تواند موجب کاهش هزینه های پروژه های عمرانی می گردد؟

 

 

10

آیا استفاده از حسابداری دولتی میتواند در تامین به موقع منابع مورد نیاز پروژه های عمرانی موثر باشد ؟

 

 

11

آیا مدیران پروژه های عمرانی باید آشنایی کامل به جزئیات سیستم حسابداری داشته باشند؟

 

 

12

آیا تحلیل انحرافات بودجه در هر پروژه میتواند مبنایی برای ارز

 

 

13

آیااستفاده از اطلاعات حسابداری میتواند باعث افزایش سود آوری در پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی گردد ؟

 

 

14

آیا می توان تاثیر حسابداران پروژه را در کاهش هزینه ها و زمان اجرای پروز ه های عمرانی موثر دانست ؟

 

 

15

آیا میزان آگاهی و تحصیلات حسابداران پروژه می تواند در پیشرفت پروژه های عمرانی موثر باشد ؟

 

 

16

آیا حسابداری پروژه به مدیران جهت درک بهتر از فعالیت های پروژه عمرانی کمک میکند ؟

 

 

17

آیا میزان آگاهی حسابداران پرروژه از قوانین و لایحه های بودجه میتواند به پیشرفت پروژه های عمرانی موثر باشد ؟

 

 

18

آیا میزان آشنایی به روشهای نوین حسایداری توسط حسابداره  پروژه می تواند در کاهش هزینه های عمرانی موثر باشد ؟

 

 

19

آیا گزارش دهی به موقع می تواند در پیشرفت فیزیکی پروژه های عمرانی دستگاههای دولتی موثر باشد ؟

 

 

20

آیا جهت گسترش رابطه بین مدیران و حسابداران پروژه های عمرانی ایجاد آموزش های خاص ضروری می باشد ؟

 

 

 

موضوع: بررسی تاثیر بهره گیری مدیران دولتی از اطلاعات همزمان حسابداری در کاهش هزینه و  زمان اجراء پروژه های عمرانی دستگاه های اجرایی استان هرمزگان
نویسنده: راحله حکیم فرد دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی
استاد راهنما : دکتر حمید روان پاک

به نقل از مدیر یار

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار