صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
چهارشنبه، 5 اردیبهشت 1403 - 12:18   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 829صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتسه شنبه، 18 دی 1397 - 00:20
بزرگراه اهر -تبریز و چند سئوال اساسی
بزرگراه اهر -تبریز و چند سئوال اساسیبه دور از جار و جنجال و هیاهوی خبری که منطقه هیچ وقت خیریی از آن ندیده و در حافظه تاریخی مردم ثبت است ، این چند سئوال مطرح می شود که چرا اعتبارات مصوب این پروژه حیاتی به موقع تخصیص نیافنه و اساسا ابزارهای نظارتی در طول سال های اخیر چه کمکی به تسریع در اجرای پروژه و حتی مساعدت به مسئولین امر داشته است ؟ آیا مشکل فقط کمبود اعتبار بوده واین کمبود برای همه جای کشوربوده؟ ودر غیر این صورت آیا تخصیص ها به صورت عادلانه انجام نگرفته؟ و اگر مشکل تامین اعتبار نبوده آیا مجریان نتوانسته اند به موقع نسبت به تامین وانتخاب پیمانکار اقدام نمایند ؟و البته سئوالات دیگری از این قبیل که اگر شفاف سازی شود خرد جمعی مردم حق را به حقدار خواهد داد ولو اینکه کار هنوز هم به اتمام نرسیده باشد.
  

در اواخر سال 1386 وزیر وقت راه وترابری با شروع فاز اول بزرگراه اهر _تبریز به طول 20 کیلومتر از سمت اهر موافقت نمود مطابق برآورد آن موقع بنا بود  بزرگراه مذکور به طول تقریبی 90 کیلومتر ظرف مدت 5 سال با اعتباری در حدود 55میلیارد تومان به اتمام برسد

اخیرا میزان اعتبارات تخصیص یافته وپیشرفت فیزیکی این بزرگراه در فضای مجازی منتشر گردیده که در طول11 سال اخیر قریب به 145 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته وپیشرفتی در حدود 75 درصد را داراست.


عدم تخصیص به موقع اعتبار در پنج سال اول پروژه و همچنین افزایش تورم در سالهای90 و91 باعث شد این پروژه با پیشرفت نامحسوس مواجه شود و همچنین قیمت تمام شده نیز با احتساب تورم بالا رود به طوری که علی رغم صرف قریب به 45میلیارد تومان تا آن تاریخ در سفر رییس جمهور محترم به استان در اردیبهشت ماه سال94 اعلام شد با تخصیص 90 میلیارد تومان تاپایان سال مالی 95این پروژه به اتمام می رسد اما متاسفاته این مهم نیز از سوی مسئولین امر تحقق پیدا نکرد به طوری که هنوز25 درصد از کل پیشرفت فیزیکی پروژه باقی مانده و با روند پیشرفت قبلی حداقل50  میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز هست تا پایان سال مالی 98 به اتمام برسد.

ذکر این  نکته خالی ازعریضه نیست که ؛ اگر اعتبارات پیش بینی شده به موقع تامین و تخصیص می یافت شاهد افزایش قیمت تمام شده به حدود چهار برابر پیش بینی اولیه نمی شدیم و در پایان پنج سال اول رقم تمام شده این پروژه به حدود  55 تا 60 میلیارد تومان می رسید ، الان این پروژه به بهره برداری رسیده بود ،مردم آثار آن را می دیدند،  شاهد این هم خسارت جانی ومالی نبودیم و می شد از محل منابع صرف شده فعلی به این پروژه ، پروژه های دیگری را مانند سد ،پایاب، سالن ورزشی و... تعریف نمود.

 و اما به دور از جار و جنجال و هیاهوی خبری که  منطقه هیچ وقت خیریی از آن ندیده و در حافظه تاریخی مردم ثبت است ، این چند سئوال مطرح می شود که چرا اعتبارات مصوب این پروژه حیاتی به موقع تخصیص نیافنه و اساسا ابزارهای نظارتی در طول سال های اخیر چه کمکی به تسریع در اجرای پروژه و حتی مساعدت به مسئولین امر داشته است ؟

آیا مشکل فقط  کمبود اعتبار بوده واین کمبود برای همه جای کشوربوده؟ ودر غیر این صورت آیا تخصیص ها به صورت عادلانه انجام نگرفته؟ و اگر مشکل تامین اعتبار نبوده آیا مجریان نتوانسته اند به موقع نسبت به تامین وانتخاب پیمانکار اقدام نمایند ؟و البته سئوالات دیگری از این قبیل که اگر شفاف سازی شود خرد جمعی مردم حق را به حقدار خواهد داد ولو اینکه کار هنوز هم به اتمام نرسیده باشد.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار