صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 08:05   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 203صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتچهارشنبه، 17 آبان 1391 - 22:16
راه آهن نیاز اساسی توسعه ارسباران
راه  آهن نیاز اساسی  توسعه ارسباراندر همه کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه، حمل و نقل یکی از محورهای اصلی توسعه است و به صورت کلی بدون یک حمل و نقل پیشرفته و به روز نمی‌توان از توسعه سخن گفت . در سه محور اصلی حمل و نقل یعنی حمل و نقل جاده‌ای، حمل و نقل هوایی و حمل و نقل ریلی راه آهن مهمترین عامل و محور توسعه است و یکی از نیازهای اساسی توسعه ارسباران نیز اتصال به خط آهن سراسری کشور است .
  

در حالی که راه آهن به عنوان محور توسعه در اکثر  شهرستان ها و مناطق وجود داشته اما ارسباران از این تکنولوژی قرن 19 محروم بوده‌ است و به دنبال آن در بخش‌های دیگر همچون صنایع و کارخانه‌های بزرگ نیز این عقب ماندگی کاملا محسوس می باشد و البته عدم وجود این امکانات و خدمات باعث افزایش بیکاری در منطقه  در مقایسه با سایر مناطق استان شده است و جوانان و فارغ التحصیلان این منطقه اغلب برای یافتن شغل مجبور به مهاجرت شده اند. 

هزینه انتقال در جریان تصمیم ‌گیری و انتخاب مکان‌ احداث بسیاری از فعالیت‌های تولیدی نقش کلیدی دارد و خیلی از پروژه‌ها در جریان مکانیابی و محل استقرار فعالیتشان توجه زیادی به هزینه انتقال و حمل‌ونقل دارند و سعی‌ می‌کنند که با توجه به نوع فعالیت،برای کاهش هزینه حمل‌ و نقل در مناطقی سرمایه گذاری کنند که به انواع شبکه های حمل و نقل از جمله شبکه ریلی دسترسی داشته باشند. 

در راستای حمل و نقل جاده‌ای، احداث پروژه بزرگراه تبریز - اهر که در نیمه دوم سال 1386 شروع گردیده است،یکی از کارهای ارزنده برای توسعه منطقه می باشد و امید است با تسریع درتکمیل و احداث آن ، این پروژه در کمترین زمان ممکن به بهره برداری برسد و در آینده به ورزقان ،کلیبر و نقاط صفر مرزی نیز اتصال پیدا کند

به نظر میرسد طراحی و احداث دو شهرک صنعتی بیلوردی هریس و اهر در کنار این بزرگراه به ویژه شهرک صنعتی اهردر ورودی اهر به دلیل وجود این پتانسیل قوی انجام گرفته است موضوعی که درطی سالهای اخیر برخی از افراد ناآگاه و بعضا مغرض محلی به جای مهیا نمودن شرایط و استفاده از فرصت پیش آمده برای سرمایه گذاری ، بی جهت فلسفه وجودی آن را زیر سئوال می بردند.

 مطالعات توجیهی راه‌آهن بستان آباد ـ هریس ـ اهر ـ کلیبر  در سالهای 84 و85 توسط معاونت ساخت و توسعه راه‌آهن، فرودگاه و بنادر وزارت راه وترابری وقت انجام گردیده است . با وجود معادن مس اهر و ورزقان و دهها اولویت دیگر و در راستای توسعه ملی امید است باپیگیری مسئولین ذیربط در آینده امکان عملیات اجرایی این پروژه عظیم  فراهم آید . موضوعی که اگر تجربه‌ کشورهای پیشرفته صنعتی ملاحظه گردد و یا توسعه و پیشرفت مناطقی از کشور عزیزمان که مجهز به راه های ریلی می باشند بررسی شود به اعتقاد خیلی از صاحبنظران،علت موفقیت‌ و رشد آنها ایجاد شبکه حمل‌ونقل و توجه به بخش‌های زیرساختی،مخصوصا راهآهن بوده است.

 

   
  

نظرات کاربران: 3 نظر (فعال: 3 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
همکار...
| 1391/8/18 - 14:10 |     0     0     |

به نکته خیلی مهمی اشاره شده خدا کنه که یکم هم مسئولین استان و کشور اهمیت این موضوع رو درک کنن و به فکر مردم محروم این خطه سرسبز و جوانان با انرژی و غیور و با ایمان این منطقه باشن، چون اونایی که شرایطشو دارن مهاجرت میکنن ولی اونایی شرایطشو ندارن مجبورن با این درد بسازنو بسوزن
حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب (ع) در خطبه 212 نهج البلاغه که در صحرای صفین ایراد داشتند، می فرماید :
خداوند سبحان برای من، بر شما به جهت سرپرستی حکومت حقی قرار داده و برای شما همانند حق من حقی تعیین فرموده است امید است مسئولین این فرمایش حضرت امیر را سرلوحه کارای خویش قرار دهند



احمد
| 1391/8/20 - 09:27 |     0     0     |

با سلام و تشکر از شما

به نکته فوق العاده ای اشاره کردید. اولین قدم برای خارج کردن ارسباران از بن بست فعلی بزرگراه اهر- تبریز و اقدام به ارتباط با نقاط مختلف از جمله اتصال به راه آهن سراسری هست. متاسفانه به دلیل اینکه این امور احتمالا در آینده دور جواب میدن مورد غفلت همه واقع شدن. مسئولین ما فعلا دنبال کارهای زود بازده هستن که البته بودنشان خوب و مفیده ولی آن اثر حیاتی رو نداره مانند رادیو یا تلویزیون. نمی دانم مگر شبکه سهند با آنهمه امکانات عریض و طویل چه گلی به سر ما زده که ما دوباره کاری کنیم و برفرض همون اخبار سراسری و استانی رو به زبان آذری ترجمه و پخش کنیم. ولی هر کس میاد به دنبال گرفتن امتیاز اونه. باور کنید در حال حاضر و با وجود این محورهای ارتباطی با مرکز استان ، حتی احداث بزرگترین کارخانه ها هم تاثیر چندانی به حال منطقه نخواهند داشت. به هر حال مسئولین باید دنبال کارهای زیربنایی باشن که منطقه از بن بست خارج بشه. در گذشته کارهای زیربنایی و ماندگار در منطقه انجام شده ولی متاسفانه واقع شدن منطقه در بن بست از شکوفایی اونها جلوگیری کرده از قبیل: سد ستارخان با امکانات بالقوه فوق العاده ، شهرک صنعتی اهر با امکانات و ارائه خدمات ، توسعه دانشگاه آزاد اسلامی اهر با بهترین رشته های روز کشور ، حتی بعضی سرمایه گذاریهای اندک در مناطق جنگلی شهرستان هم جواب نداد.



علی
| 1391/9/1 - 12:13 |     0     0     |
سلام
مطلب جالب وقابل توجهی است امید است مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار