صفحه اصلی     زندگی نامه     تماس با من     پیوندها  
پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 19:53   
  تازه ترین اخبار:  
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 94صفحه نخست » یادداشت ها و نوشته های مدیر سایتیکشنبه، 14 شهریور 1389 - 23:00
گنجینه ای به نام مس سونگون وغفلت ما!
گنجینه ای به نام مس سونگون وغفلت ما!طرح مس سونگون در 130 کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز، 40 کیلومتری فاصله هوایی شمال غرب اهر و 30 کیلومتری شمال ورزقان واقع شده است. معدن مس سونگون بر روی کمربند جهانی مس موسوم به کمربند آلپ-هیمالیا قرار دارد...ظرفیت مجتمع مس سونگون در دو فازجداگانه برای تولید سالانه 300 هزار تن کنسانتره مس با عیار 30 درصد طراحی شده است که اجرای فاز نخست آن با ظر فیت 150هزار تن با تاخیر چند ساله در سال 85 صورت گرفته و فاز دوم نیز فعلا در انتظار اجرائی شدن است ...
  

طرح مس سونگون در 130 کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز، 40 کیلومتری فاصله هوایی شمال غرب اهر و 30 کیلومتری شمال ورزقان واقع شده است. معدن مس سونگون بر روی کمربند جهانی مس موسوم به کمربند آلپ-هیمالیا قرار دارد.

این طرح در یک منطقه کوهستانی با متوسط ارتفاع 2000 متر بالای سطح دریا واقع شده و در شمال باختری ایران بر روی کمربند ماگمایی البرز- آذربایجان قرار دارد. توده نفوذی سونگون، بر روی رشته کوه های قره داغ و ارسباران قرار گرفته اند. این رشته کوه ها با 80 کیلومتر عرض بخشی از کمربند آندزیتی آلپ- هیمالیا می باشند. رشته کوه های مزبور از سمت شرقی از انتهای کوههای تالش، جنوب شهرستان گرمی شروع شده و با روند غربی - شرقی از سوی غرب به رشته کوه های قفقاز در جمهوری ارمنستان و نیز آناتولی در ترکیه ملحق می شوند. در واقع این رشته کوه ها دنباله رشته کوه های قفقاز می باشند

با توجه به اکتشافات انجام گرفته و بر اساس اطلاعات منتشر شده ذخیره احتمالی این معدن بیش از یک میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن حدود 800میلیون تن برآورد شده است که در مجموع کل ذخایر قطعی، احتمالی و ممکن در محدوده کانسار سونگون حدود 9/۱ میلیارد تن سنگ مس با عیار 67/. % است .

ظرفیت مجتمع مس سونگون در دو فازجداگانه برای تولید سالانه 300 هزار تن  کنسانتره مس با عیار 30 درصد طراحی شده است که اجرای فاز نخست آن با ظر فیت 150هزار تن به دلیل غفلت های انجام شده با تاخیر چند ساله در سال 85 صورت گرفته و فاز دوم نیز فعلا در انتظار اجرائی شدن است .

طبق مصوبات سفر ریاست محترم جمهوری قرار است در فاز دوم مجتمع مس سونگون با احداث کارخانه دوم تغلیظ ضمن افزایش ظرفیت تولید کنسانتره به میزان 150 هزار تن ، کارخانه هائی مانند مولیبدن، ذوب، اسید و پالایش و کاتد در جوار این مجتمع راه اندازی شود.

بنا به گفته مسئولین امر برای انجام  این مهم حداقل به اعتباری بالغ بر 1.2 میلیارد دلار نیاز است که شاید تهیه منابع این رقم یکی از دلایل  اصلی به تعویق افتادن پروژه های یاد شده بوده است.

اگراین پروژه مهم در ظرف مدت چهار الی پنج سال اجرایی شود برای حدود 3 هزار نفر به صورت مستقیم و بیش از 10 هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد نمود و با سرازیر شدن درآمدهای کلان در نتیجه این سرمایه گذاری، موجبات رشد و رونق اقتصادی منطقه در سطح استانی و ملی فراهم خواهد شد.

مس ، فلزی است که بعنوان یک کالای واسطه ای یا نهایی در بسیاری از بخشها کاربردهای بسیار متنوعی دارد . به شکل تصفیه شده در واحد های تولیدی شمش های مسی ، ریخته گیریها ، واحدهای مفتول سازی ، واحدهای تولیدکننده فرآورده های برنجی و با تبدیل به فرآورده هایی نظیر سیم بدون پوشش ، کابل و سیم پوشش دار ، نوار و تسمه لوله ، میله ، محصولات ریخته گری و ...  مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین مورد استفاده نهائی از مس در صنایع برق و الکترونیک صورت می گیرد و حدود 46 درصد مصرف مس جهان مربوط به این بخش است با این توصیف و با وجود بیش از 35 درصد ذخایر مس ایران در ارسباران یکی از محورهای توسعه این منطقه به ویژه شهرستانهای اهر و ورزقان رونق صنعت مس و راه‌اندازی صنایع جانبی و پایین دستی آن می تواند باشد. 

به نظر می رسد اهمیت وحساسیت های این پروژه مهم و حیاتی آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است به طوری که گاهی درعرصه انتخابات محلی و مقاطع مختلف این صنعت نوپای استان مورد بی مهری و تاخت و تاز عده ای ناآگاه و یا مغرض قرارمی گیرد. اگرچه اولویت جذب و اشتغال در اینگونه طرحها در شرایط مساوی بامردم منطقه می باشد اما کسانی که به جای تبیین اهداف و آثار مثبت اقتصادی دراز مدت این صنعت و پی گیری راهکارها و برنامه های راهبردی افق چشم انداز طرح سونگون ،انتظارات مردم را صرفا در حد به کارگیری چند نفر در این طرح عظیم پایین می آورند بدون آنکه بستر های طبیعی سرمایه گذاری را فراهم نمایند و با ایجاد کمیته های تعیین صلاحیت و مرزبندی به اصطلاح در صدد احقاق حقوق مردم فلان شهر و روستا برمی آیند آیا جز این است که به نام دفاع از اشتغال و... سرپوشی بر ضعف های خود می گذارند و فرصت های واقعی توسعه و سرمایه گذاری را با ایجاد و دامن زدن به اختلافات بین شهرها و روستاهای منطقه خواسته و یا ناخواسته یکی پس از دیگری از میان بر می دارند.

صنعتی که نیازمند حد اقل 12000 میلیارد ریال سرمایه گذاری برای تکمیل و راه اندازی فازهای توسعه ای و زیربنایی آن است فراتر از نام یک شهر، منطقه و حتی استان می باشد و تحقق اهداف آن بدون حمایت و پشتیبانی مسئولین و دست اندرکاران استانی و کشوری به ویژه مجمع نمایندگان استان میسر نخواهد بود و تداوم اشتغال مردم منطقه زمانی تحقق می یابد که سرمایه گذاری های جدید در یک فضای عاری از اختلافات منطقه ای انجام پذیرد و فرصت های اشتغال برای همه به صورت یکسان ایجاد شود  و الا مقابل هم گذاشتن چند شهر و روستا و اینکه فلان کارمند جزء از فلان شهر اطراف باشد یا نباشد به هیچ وجه به رشد و پویایی این صنعت کمک نمی کند و ملاک و معیار درستی بر ارزیابی تحقق اهداف و برنامه های تعهد شده و عملکرد مدیران آن نمی تواند باشد و ممکن است به دلیل پرداختن به مسائل کم ارزش وحاشیه ای و باز ماندن از اصل قضیه اجرای فاز دوم توسعه را با تاخیر های چندین ساله مواجه  و با پشت سر گذاشتن فرصتها این گنجینه با ارزش را مفرغ نماید. 

   
  

نظرات کاربران: 26 نظر (فعال: 25 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 1)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
علی
| 1389/6/16 - 02:26 |     2     1     |

با سلام

مطالب مفیدی بود لطفا در مورد مس سونگون و سایر معادن ارسباران مطالب بیشتری را در سایتتان قرار دهید.



رضا
| 1389/6/16 - 16:25 |     2     1     |
سلام
وجود معادن مس غنی در منطقه ارسباران نوید بخش آینده خوب برای استان سرافرازمان آذربایجان شرقی می باشد. به امید تحقق وعده های داده شده

ناشناس
| 1389/6/17 - 13:22 |     2     1     |

باسلام مطالب بسیار مهم و کلیدی در اتحاد مردم شهرستانهای همجوار معدن مس سونگون بیان فرمو دید اما ای کاش بعضی از مسئولین معدنی و شهرستانی این مطالب را مطالعه فرمایند که خدای نکرده موجب تشدید این اختلافات بین دوشهرستان نشوند و بعضاً دیده شده است که غیربومی ها از این تشنجات بین دوشهرستان که در اصل یکی هستند ، استفاده کرده و به اصطلاح از آب گل آلود ماهی گرفته اند و از نتایجش کمکهای میلیاردی معدن در ورزش استان و حتی مس کرمان که اگر امکانات زیر بنایی اش آماده بشود این معدن می تواند تیمی را در لیگ برتر کشور با دایر شدن خود بایشگاه در منطقه به اسم خودش اداره کند .........



م - ج
| 1389/6/18 - 11:30 |     2     0     |

با تشکر از مقاله جالب و مفید جنابعالی ،در ضمن ای کاش روزی فرا برسد که همه مردم ایران منافع خود را در قالب منافع مملکت خویش ببینند .



ج-ب دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی
| 1389/6/19 - 22:22 |     1     0     |

با سلام
آیا درست است که محافل کارشناسی، جانمایی کارخانه‌های پالایش و ذوب مس سونگون در قالب طرح توسعه این مجموعه را نامناسب توصیف میکنند؟! وآیا صحیح است که تولید گاز دی اکسید گوگرد در منطقه‌ای به فاصله هفت کیلومتر از جنگل‌های ارسباران آن هم به اندازه بسیار زیاد و خارج از ظرفیت منطقه، می تواند باعث صدمه مستقیم به گیاهان و نهایتاً از بین رفتن پوشش گیاهی حساس منطقه شود؟!
از طرفی گفته میشود محل ساخت کارخانه پالایش و ذوب مس سونگون در حوزه آبریز اهر چای پیش بینی شده است و در صورت عدم کنترل دقیق پساب‌های تولیدی ناشی از فعالیت این واحدها، سرنوشت خطرناک در انتظار اکوسیستم منطقه به ویژه پایین دست آن است بهتر بود در این مقاله به  مباحث زیست محیطی این پروژه نیز اشاره میشد باتشکر 



ناشناس
| 1389/6/21 - 13:48 |     1     0     |

اینطور که شنیده ایم معدن مس سونگو ن در صدی از در آمد خود را که با ید هر سال به شهر یا شهرستانهی همجوار ( شهرداری و دارایی ) اختصاص دهد واریز نمی کند که احتمالاً با پرداخت این حق قانونی که شاید میلیاردی باشد ،شهرستانی پیشرفت کند اما به جهت سطحی نگری مسئولین ذیربط و به فکر اسم امروز بودنشان به جای پرداخت حق فوق در مراسمات و جشنها مبالغ مورد نیاز تبلیغی چند صد هزار تومانی از مس دریافت می کنند و قانع هم می شوند ......................و آیا چنین مدیریتهایی در شهرستان هم جوار صنعتی مثل معدن مس سونگون آینده نگری و توسعه محسوب می شود؟



یکی از کارکنان سونگون
| 1389/6/23 - 09:41 |     1     0     |

با سلام
 در ارتباط با نظر یکی از عزیزان در مورد بحث های محیط زیست درست است که مسائل زیست محیطی  میتواند به عنوان  یکی از نگرانی ها مطرح باشدولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی با ارائه وبه کار گیری تکنولوژی برتر تمامی موارد مطرح شده قابل حل است اگر باور ندارید به قاره سبز (اروپا ) نظری بیفکنید که چگونه توانسته اند با حفظ محیط زیست وجنگل ودرختان دهها مورد از اینگونه صنایع را در کشورهای خود که مساحت بعضی از آنها به اندازه وسعت استان آذربایجان شرقی هم نیست ایجاد نمایند حالا که نوبت به ما رسیده میگویند آسمان تپیده!!!



ناشناس
| 1389/6/23 - 15:37 |     0     0     |

دانشجوی محترم کارشناسی ارشد جغرافی و کارمند محترم مس سونگون با تاملی در نظرات شما و با مراجعه مطالب فنی و عمیق اقای مهندس دینی ، احساس می کنم که جواب هردوشما را میشود از مقاله بالایی پیدا کرد :
1) در قسمتی از این مقاله آمده ،صنعتی که نیازمند حد اقل 12000 میلیارد ریال سرمایه گذاری برای تکمیل و راه اندازی فازهای توسعه ای و زیربنایی آن است فراتر از نام یک شهر، منطقه و حتی استان می باشد،به نظرم بیانگر این است که مطالعه و احداث کارخانجات اصلی و جانبی آن در سطح مطالعات ملی و کشوری و از هر جهت برنامه ریزی و سلیقه های منطقه ای و بومی در دور اندیشی برای این صنعت عظیم تاثیر منفی نگذارد ، و در این صورت حداقل زیانی هم که شاید به محیط زیست وارد شود زیاد به چشم نخورد.
2) همچنین در قاره پیشرفته اروپا به احتمال قوی مهندسین واهل فنشان برای همچون صنایعی در سطح منافع ملی مطالعه و وقت گذاشته اند ، لذا دوست عزیز می توان گفت ماشین همان ماشین است و راننده اش فرق می کند ........



ناشناس
| 1389/6/25 - 09:03 |     1     0     |

با سلام
........ که دو سال پیش فریاد 26 درصد بیکاری شهر اهر را سر میدادند و به دلایلی الان دیگر خبری از این آمار بیکاری نمی دهند بهتر است با پیگیری راه اندازی معادن منطقه لااقل چند رقمی درصد بیکاری منطقه را پایین بیاورند. به هر حال فرصت خدمتگزاری! بسیار کم است و این فرصت احتمالا از 4 سال فراتر نمی رود که فقط یک و نیم سال از آن مدت باقیمانده است. اگر پس از اتمام فرصت 4 ساله سوال شود که در این مدت چند درصد از مشکل بیکاری 26 درصد حل شده است چه جوابی باید داد؟
ضمناً معدن مس مزرعه خود پتانسیل بزرگی برای اهر است اگر این معدن، مثلاً در.....قرار داشت آیا وضعیت آن به همین منوال بود؟



م-ع مس سونگون
| 1389/6/25 - 10:59 |     1     0     |

با سلام وتحیت
متاسفانه عدم هماهنگی بین مسئولین و نمایندگان منطقه و فقدان استراتژی معین برای پیشبرد اهداف و برنامه ها به ویژه در بخش صنعت بلای خانمانسوز منطقه ارسباران به ویژه شهر مظلوم اهر گردیده است جناب آقای دینی کار ما از پای بست ویران است لطفا به خودتان زحمت زیادی ندهید گوش کسی در اینجا برای این حرف ها شنوا نیست !!اگر بود چرا شخصیت فعال و پر تلاشی مثل شمارا (که کارکنان مزرعه وسونگون الان متوجه فعالیت های بی ادعا وبی منت شما شده اند ) رها می کردند مگر این آقای .... که با هزار تم تراق وعناوین استادی و.... وبا آن ژست های عوام فریبانه یقه پیراهن خود را به اصطلاح برای منافع مردم پاره می کرد الان برای مردم چه حرف وسخنی دارد؟!!



ناشناس
| 1389/6/31 - 18:40 |     0     0     |

با گذشت نزدیک به سه سال از انتخابات پر تب و تاب شهرستان اهر بعضی از حرفهای ... محترم واقعاً خندیدنی و به عبارتی زود باوری ما گریه کردنی است .مثلاً...خیلی ها در اهر هستند که به نان شب محتاج هستند ، آیا با گذشت این چندسال الان محتاج نیستند ؟
یا احداث کارخانه باید از ایشان پرسید کارخانه اینجوری درست است یا اینجوری(کارخوانه)تا چه رسد به کارخانه پفک نمکی و ماشین سازی و یا دهها وعده های دروغین دیگر ..........................



ناشناس
| 1389/6/31 - 23:04 |     1     0     |

دینی تو فقط کیف می کنی که بیان اینجا مدح تو رو بگن و بدی یکی دیگه رو آره؟

متاسفم برات.



م-ج دبیر آموزش وپرورش
| 1389/7/1 - 01:02 |     1     0     |
سلام
اینجا تریبون آزاد است هر کسی هر حرف و نظری دارد باید اعلام کندچه در موافقت این مطلب آقای دینی و یا چه در انتقاد از او و تایید برنامه دیگران کسانی که دهها کار انجام شده دیروز...... را با بی رحمی هرچه تما م تر زیر سئوال می بردند الان برای کار ناکرده خود آیا نمی خواهند جوابی دهند ؟!! وکسانی که بنا به دلایل بنی اس... چوب لای چرخ دولت می گذارند و مانع پیشرفت و توسعه شهرک صنعتی و شهرک مس اهر شده اند تاکنون علی رغم شعارهای تبلیغاتی خود چند متر زمین در شهر اهر به عنوان محل سرمایه گذاری جدید معرفی نموده اند!! آری حرف زدن آسان است ولی به عمل برآید به سخندانی نیست !!!

ناشناس
| 1389/7/6 - 14:05 |     1     0     |

به نظرم مطالب ارائه شده در خصوص این گنجینه گرانبها وقتی محقق میشود که در سطح وزارت معادن و شرکت ملی صنایع مس مدیران بومی داشته باشیم



ناشناس
| 1389/7/6 - 14:20 |     0     0     |

سلام
بدابه حال کسانی که به خاطر توجیه گناهان خود اعمال نیک دیگران را زشت جلوه می دهند و بدا به حال کسانی که با عناد و سلایق شخصی کارهای زیر بنایی گذشتگان را مسکوت می نمایند تا نام کم رنگ خود را پر فروغ سازند مگر نه این است که دنیا دار مکافات و مزرعه آخرت است پس چرا این قدر بخاطر دیار فانی دیار باقی راارزان از دست می دهیم مگر مهم است که کار پر ثمر را دینی انجام داده یا زید یا امر وا... مسئله مهم انجام کار و قدم بر داشتن برای منطقه است بقیه مطالب فرعیات و جاده خاکی هستند باید دست کسانی را که از دل و جان برای منطقه قدم بر می دارند را بوسید بنده به نوبه خودم بخاطر کارهای زیر بنایی انجام گرفته در دوره آقای مهندس دینی دست ایشان را می بوسم و به این کار خودم مباهات می کنم چرا که تا زمانی که اهر زنده هست ما نیز زنده اییم.



محمد ه
| 1389/8/16 - 11:04 |     0     0     |

سلام به نظر اینجانب که لیسانس مدیریت هستم وبه جاهای زیادی برای اشتغال مراجعه کردم اگر ..... در مجلس بود وضع همگی از این که هست خیلی بهتر می شد انشالله ... را در مقام وزیری می بینیم



ناشناس
| 1389/8/24 - 22:13 |     0     0     |
نماینده بودن دینی راهم دیدیم همه ازیک قماشند وبرای پرکردن شکم خود واطرافیان میروند نه برای خدمت به مردم منطقه،پس زیادپشت سردیگران حرف نزنید وسودای دوباره نماینده شدنتان را درخواب میبینید

علی
| 1389/9/20 - 00:59 |     0     0     |

سلام

متاسفم برای دوستانی که فکر می کنند گفتن و نوشتن مطالبی درارتباط با مس و بیان دیدگاه و نظر بینندگان مدح و ثنای آقای دینی است اگر در ارتباط با متن بالا انتقادی هم داریم بایدبا دلایل روشن بگوییم و بنویسیم بد گمانی چیزی را حل نمی کند چرا هر کسی هر مطلبی می نویسد فوری به او انگ های دیگری مانند طمع نماینده شدن ویا ... می زنیم به نظر من مطلب نوشته شده توسط آقای دینی یک بحث کارشناسی است گیرم که ایشان دوباره بخواهند نماینده  بشوند یا نشوند حال ما می توانیم قبول کنیم ویا نپذیریم و در نقد آن مطالب خودمان را بنویسبم از کجا معلوم نظر بالایی از طرف یکی از کاندیداهای احتمالی و یا طرفدارانش نباشدکه از الان با ژست دلسوزانه سعی در ایجاد فضای تخریب و... و دور نمودن اذهان از واقعیت ها هستند؟؟!!



ناشناس
| 1390/2/13 - 11:48 |     0     0     |
خودتون را با این حرفا اذیت نکنید با وجود افرادی مثل دینی چیزی از مس به ما نمی رسد . ضمنا آقای م-ع تو که کارمند مس هستی و از هیچ به همه چیر رسیده ای حق داری از دینی تعریف کنی....

ب-ع
| 1390/6/25 - 18:17 |     0     0     |
با عرض سلام
من دیپلم حسابداری هستم و خیلی مشتاقم تا در مس سونگون کار بکنم خواهشمندم تا کاری برای من بکنید اگه ممکنه جوابی به آدرس وب من ارسال کنید . با تشکر

ایرانی
| | 1390/7/15 - 17:25 |     0     0     |

به نظر اینجانب فارغ از مسائل قومی و منطقه، تا زمانی که تنگ نظری مسئولان و ایجاد اختلاف بین شهروندان اهر و ورزقان که در زمان .......فعلی ورزقان به اوج خود رسیده است اهالی کل این منطقه از مس سونگون منتفع نخواهند شد. متاسفانه در زمان نمایندگی آقای دینی نیز ایشان مغلوب و به نوعی مرهون مدیران مافیای مس ایران شده و هیچ قدمی هرچند کوچک برای اهر و مس اهر بر نداشتند جز نصب یک تابلوی کذائی و نمادین بر سر در دفتر مس اهر که آنهم برای بهره برداری در تبلیغات انتخاباتی بود.



آلپای
| | 1390/8/2 - 15:02 |     0     0     |

خوبه که افرادی مثل دینی ها که هیچ تخصصی در مورد معدن و متالوری ندارند در خصوص مسائل معدن مس سونگون مقاله ارائه می دهند. اگه آقای دینی دلشان به حال مردم منطقه می سوخت آنموقع که نماینده مردم بیچاره اهر بود زبان داشت و صحبت می کرد. ایشان نه تنها گلی به سر مردم منطقه نزدند باعث عقب گرد 4 ساله شهر اهر و هریس هم شدند. ایشان یه چیزایی در این مورد خوندن و شنیدن و کپی کردند تو سایتشان.
صدای دهل از دور خوش است آقای (مهندس؟؟؟؟) دینی



ح -ج
| 1390/8/3 - 08:05 |     0     0     |

... برسر بی معرفتت بکنند جناب آلپای که عرضه نداری اسم خودت را هم درست بنویسی شما اگر کارشناسی حرف حقت چیست ؟! همین امثال دینی ها که اشاره نموده اید در خصوص مسائل معدن مس سونگون هیچ تخصصی ندارند کجای این مقاله حرف از تخصص خودشان در زمینه معدن و متالوژی و...را به رخ کشیده اند اگر ذره ای انصاف وایمان داشته باشی غرض ومرض را کنار بگذاری مطالب عنوان شده توسط آقای دینی که به قول شما اگر هم« یه چیزایی در این مورد خوندن و شنیدن و کپی کردند تو سایتشان»حقایقی است که من و شما هم باید قبول کنیم ضمنا زیادی به خودت فشار نیاور تلف میشوی آقای دینی آنموقع که نماینده مردم اهر و هریس بود دلشان به حال مردم منطقه می سوخت زبان هم داشت و صحبت هم  می کرد ولی امثال شماها فهمش را نداشتی باور نمی کنی یک نگاهی به دورو برت بینداز به همین مس وکارکنانش و ببین الان با وجود حضرت مستطاب ... بعد از 4 سال به چه وضعی مانده اند !!!



محمد
| | 1390/11/30 - 18:01 |     0     0     |
با سلام به فکر ما هم باشید لیسانس مکانیک هستم ولی بیکار

حامد
| | 1392/5/30 - 15:07 |     1     0     |
با سلام و عرض ادب خدمت همه ی دوستان
باید عرض کنم که معدن مس سونگون با وجود قرار گیری در نزدیکی جنگل های ارسباران و حساسیت های زیست محیطی فوق العاده ی آن، یکی از سبز و پاکترین معادن و حتی صنایع ایران به شمار می رود و دارای مشکل زیست محیطی چندانی نمی باشد.
در مورد گازهای خروجی نیز باید عرض کنم که در صورت احداث کارخانه ی ذوب این گازها برای تولید اسید سولفوریک مورد استفاده قرار خواهند گرفت و هیچ مشکل وجود ندارد.
اگر اطلاعات تخصصی تری نیز خواستین در خدمتم:hamed_piri1366@yahoo.com
حامد پیری، دانشجوی ارشد زمین شناسی زیست محیطی


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
کلیه حقوق محفوظ است، استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
info@dini-v.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار